Egzersizler Nike, Lebron 9 ile performans artıyor!

Nike, Lebron 9 ile performans artıyor!

21.09.2011 - 12:36 | Son Güncellenme:

LeBron James’in kendi görüşleri göz önünde bulundurularak tasarlanan ayakkabı, Flywire ve Hyperfuse teknolojisinin bir arada kullanıldığı ilk ayakkabı olma özelliğini taşıyor.

Nike, Lebron 9 ile performans artıyor

Nike, LEBRON 9 ile önde gelen basketbol performans teknolojilerini tek bir ayakkabıda topladı. LeBron’un çok yönlü oyun tarzını yansıtan LEBRON 9, Flywire teknolojisi ve Nike Basketbol imzalı bir ilk niteliğindeki, ayakkabının üst kısmında üstün destek sağlayan Hyperfuse teknolojisiyle, konforlu ve uyumlu bir tamponlama sağlayan Max Air 180 ve Nike Zoom ünitesini bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Dayanıklılık ve ayağın nefes almasını sağlamak amacıyla tasarlanan Hyperfuse teknolojisi, ayağın korunmasından taviz vermeden ayakkabının ağırlığını önemli ölçüde azaltan tek parça halinde ve neredeyse dikişsiz bir üst kısım ortaya çıkarmak için bir araya getirilen üç farklı katmandan oluşuyor. Ayağın çevresini saran orta bölümdeki kalıpta ekstra güç kazandırmak ve ayağın ayakkabının içine hapsolmasını sağlamak için Flywire 3.0 teknolojisi kullanıldı. Bu hafif üst kısımda LeBron’un hızı ve gücünden esinlenildi.

Ultra ince orta taban benzersiz bir hibrid tamponlama sistemi sağlıyor. Nike, darbe emici özellik için topuktaki Max Air 180 ünitesiyle, ayağın şekline uyum sağlayarak esneklik sunan Nike Zoom ünitesini bir araya getirerek oyunculara en çok ihtiyaçları olan bölgelerde darbeye karşı koruma sunuyor. Birden fazla malzemeden üretilen gövde plakası, burkulmaya karşı koruma ve destek sağlarken, orta tabanın ağırlığını azaltıyor.

Haberin Devamı

Özenli bir şekilde tasarlanmış dokuma kanatlar, bilek kısmının iç yüzündeki Nike Pro Combat’ten esinlenilen dolgu, asimetrik bağcıklar, giymeyi kolaylaştıran tutma bandı, ayağın yan kısmında denge sağlayan dış destek ve dış taban üzerindeki esnek oyuklar gibi detaylar LeBron’un imzasını taşıyan serinin dokuzuncu versiyonuna benzersiz bir performans kazandırıyor. Serinin bu versiyonunda LeBron’a özel detaylar; LeBron’un yeni logosu, nefes alabilme özellikli dilin üzerinde yer alan imzası ve özel dış taban deseninden oluşuyor.

Nike Basketbol tasarımcısı Jason Petrie tasarım sürecini şu sözlerle anlatıyor: “LEBRON 9’un tasarım sürecinin en başından beri, LeBron gibi üç güçlü yanı bulunan bir oyuncunun sahip olduğu gücü maksimum düzeye çıkaracak bir ayakkabıyla yepyeni bir çığır açmak istiyorduk. LeBron hızı, çevikliği ve gücü bir araya getirmiş olan ender oyunculardan ve benim amacım ona üstün yeniliklerden maksimum fayda sağlayarak, en iyi yönlerini ön plana çıkarmasını sağlayacak bir ayakkabı sunmaktı.”

LEBRON 9, 1 Ekim’den itibaren 319 TL fiyatla Nike mağazalarında satışa sunulacak.

Yazarlar