Egzersizler Nike'la Her Hava Koşulunda Tam Kontrol

Nike'la Her Hava Koşulunda Tam Kontrol

28.09.2012 - 17:04 | Son Güncellenme:

Nike’ın ‘Bütün Koşullarda Kontrol’ (All Conditions Control) teknolojisi hem kuru hem de yağmurlu havalarda top kontrolünü arttırıyor.

Nikela Her Hava Koşulunda Tam Kontrol

Nike, bütün hava koşullarında kontrol sağlayan teknolojiyle üretilen kramponlarını tanıttı. Bütün koşullarda kontrol (ACC) teknolojisi, hem kuru hem de yağmurlu havalarda top kontrolünü arttırıyor.

Haberin Devamı



Nike’ın ‘Bütün Koşullarda Kontrol’ (All Conditions Control) teknolojisi, hem kuru hem de yağmurlu havada kramponun yüzeyinin topla buluşmasında aynı düzeyde sürtünme, dokunuş ve kontrol sağlıyor.



ACC teknolojisinin sağladığı avantajlar, kramponlarda kullanılan üst malzemelerin üretimi sırasında uygulanan özel bir işlem sonucunda elde ediliyor. Bu teknoloji sayesinde oyuncular topla temas ettiklerinde her zaman aynı hissi yakalıyor.



Futbol nerede oynanırsa oynansın, hava da kendi üzerine düşen rolü oynuyor. Londra’da, örneğin, sezonda ortalama 125 gün yağmur görülüyor. Bu da, dünyanın en iyi oyuncuları için bile topu karşılamayı ve pas vermeyi zorlaştırıyor.



Nike’ın Bütün Koşullarda Kontrol (ACC) teknolojisi sayesinde, kramponun iç tarafı topla temas ettiğinde yağmurlu hava koşullarında da istikrarlı bir sürtünme yaratarak futbolcuların kuru havadakine benzer bir dokunuş hissetmesini sağlıyor.

Haberin Devamı



Yağmurlu havalarda da istikrarlı bir dokunuş ve temas ihtiyacı, aralarında FC Barcelona’dan Andres İniesta’nın da bulunduğu birçok futbolcunun Nike’ın tasarım ekibiyle paylaştığı bir ihtiyaçtı.



Her oyun stiline uygun modeller sunan Nike kramponları, tasarımdaki en son yenilikleri performansla birleştiriyor. Bütün Koşullarda Kontrol (ACC) teknolojisi, Mercurial Vapor VIII, Tiempo Legend IV, CTR360 Maestri III ve Total 90 Laser IV dahil, şimdi bütün krampon serilerinde mevcut.



MERCURİAL VAPOR VIII

Patlayıcı hız için tasarlanan Mercurial Vapor VIII, performansta yenilikçiliği zirveye taşıyor. Mercurial Vapor VIII kramponları, kusursuz uyum, dokunuş ve tutuşu stil sahibi yenilikçilikle birleştiriyor.



CTR360 MAESTRI III

Kesin ve isabetli paslarla oyunun temposunu belirleyen usta orta saha oyuncusuna göre tasarlandı. Kramponun üst kısmında yer alan kontrol tamponu, mükemmel yanıt için ayağa sıkıca oturuyor. Yanlardaki kabartmalı baskı ise topa dokunuş ve kontrolde avantaj sağlayan yumuşak bir yüzey sağlıyor. Plaka, enerjinin geri dönmesini ve mukavemet sağlarken, keskin çiviler optimum tutuş ve denge sunuyor.

Haberin Devamı



TOTAL 90 LASER IV

Maçı lehe çevirebilecek altın fırsat için forvetlerin vazgeçemeyeceği krampon. Ayağı daha iyi sarması ve hissettirmesi için aerodinamik bir silüete sahip olan kramponun iç tarafındaki yeniden tasarlanan şut ve çelme alanları topla temas ettiğinde doğal bir şekilde esneyerek daha isabetli vuruşlara olanak sağlıyor. Yeniden şekillenen çiviler ise oyuncular için çivi baskısını arttırmadan tutuşu maksimize ediyor.



TIEMPO LEGEND IV

Tiempo Legend IV, klasik bir krampon için yenilikçiliğin gelenek ve mirasla buluşmasını simgeliyor. Birinci sınıf deri sağlam ve yumuşak bir yapı sunarken, ekstra rahatlık, dokunuş ve kontrol sağlıyor. Hafif TPU plaka, mukavemet ve çevikliği bir arada sunuyor. Yeniden modellenen çivi konfigürasyonu ise optimum tutuş sağlıyor.



Nike’ın Bütün Koşullarda Kontrol (ACC) teknolojisi, 15 Ekim 2012’den itibaren satışa çıkan bütün krampon modellerinde yer alacak.



Daha fazla bilgi ve görseller için www.nikeinc.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yazarlar