Bozcada'da İlk Spor Festivali

Türkiye’nin son dönemdeki popüler adası Bozcaada, geçtiğimiz günlerde yeni bir festivale ev sahipliği yaptı: ‘Run The Island Bozcaada’… Spor, lezzet ve müziği bir arada sunan bu iki günlük festival, adanın muhteşem doğası ve bağlarında yapılan koşu yarışlarının yanı sıra zumba, yoga ve sokak tenisi ve daha pek çok farklı spor dallarıyla renklendi. Festivali düzenleyen Burcu Topbaş ve Gökhan Dönmez ile konuştuk.

- Bozcaada son dönemde öne çıkmaya başladı. Siz de ilk kez bir spor festivali gerçekleştirdiniz. Bu konsepti oluşturma ve hayata geçirme sürecinizi anlatır mısınız?

Haberin Devamı

B.T: Biz uzun zamandır spor ve eğlencenin bir arada olduğu bir etkinlik yapmak istiyorduk. Gökhan yıllardır sporun içinde, Hem tenis hem de farklı spor dallarında birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlar yapıyor. Ben de yabancı konser ve farklı etkinlikler düzenliyorum. Bozcaada’ya yıllardır geliyoruz ve doğasını, sakinliğini çok seviyoruz. Burada da farklı bir festival yapmak istedik. Bunu da adanın ruhuna uygun yapmak istedik. Mesela, ilk defa ‘Run The Island Bozcaada’ya özel bir parkur oluşturuldu. Ayazma Plajı’ndan başlayan parkur, bağların arasından çam ormanlarının içine devam etti. Sadece koşucular için değil, ailece güzel vakit geçirilsin diye her yaşa uygun etkinlikler düzenlendi. Çocuklar için adada oyun parkurları hazırlandı. Yine ilk defa Ayazma Plajı’nda zumba, spinning, fonksiyonel tarining dersleri yapıldı ve inanılmaz bir katılım gerçekleşti. Gündüz koşu ve spor ağırlıklı aktivitelerden sonra da, eğlence devam etti, açılış gecesi için Salhane’de ve finalde yine adada ilk defa Ayazma Plajı’nda halka açık konserler düzenlendi.

- Bu projede kimlerle işbirliği yaptınız?

G.D: Bu proje için yaklaşık altı aydır çalışıyoruz. Yerel yönetimlerden ve ada halkından çok büyük destek aldık, her aşamada bize yardımcı oldular. Sponsorlarımızdan yine çok destek aldık. Çok uyumlu ve eğlenceli bir takım çalışması oldu.

- Festival ziyaretçilerinden geri dönüşler nasıl oldu?

B.T: Festivale katılım, koşu, sahildeki spor etkinlikleri ve konserler dahil toplam 2.200 kişiyi buldu. Hem katılımcılardan hem ada esnafından çok güzel geri dönüşler aldık. Koşu parkuru özellikle çok beğenildi. Şimdiden, seneye yapılacak festival için isim yazdırmak isteyenler var.

Haberin Devamı

- Festivali ile neler amaçladınız, amaçlarınıza ulaştınız mı?

G.D: Festivali planlarken, insanlar Bozcaada’yı bizim gözümüzden görsün, öyle tanısın istedik. Güneşin doğuşu yogayla selamlansın, ağların arasından koşulsun, sahilde spor yapılsın, güzel yemekler yensin, günbatımı da keyifli müzikler dinlensin, eğlenilsin diye hayal ettik. Hayalimizi de gerçekleştirdik.

- Önümüzdeki yıl festivalin devamı olacak mı?

B.T: ‘Run the Island Bozcaada’yı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl için şimdiden çalışmaya başladık bile. Bu sene edindiğimiz deneyimlerle, farklı etkinlikler koymayı planlıyoruz.
Ayrıca Haziran ayı için de, yine Bozcaada’da başka bir festival için çalışıyoruz.