Kadınlar en çok hangi estetik operasyonları istiyor?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Prof Dr. Erdem Tezel ile estetikle ilgili son yıllarda öne çıkan uygulamaları ve trendleri konuştuk.


- Estetik dediğimiz şey aslında doğala daha yakın olmak mı?
Artık evet. Önceleri “estetikli” olmak ulaşılması zor bir şeye ulaşmış, belli bir gelir düzeyine, sosyal gruba dahil olmayı yansıtıyordu. Artık beklenti doğal ve güzel görüntü. Artık estetik olduğu belli olmak tam tersine kötü ve ucuz bir operasyon geçirmiş olmayı işaret ediyor.

- Kadınlar en çok hangi taleple geliyor?
En çok doğallığı vurgulayan izsiz yöntemler, belli olmayan operasyonlar için... Yerçekimi nedeniyle yüzünde ve bedeninde sarkmalar meydana gelen her yaştan kadın, daha genç, daha taze ve güzel görünme isteği çok fazla.Bunun yanı sıra estetik giderek gençleşiyor... Artık yüz estetiği sadece gençleştirme operasyonlarıyla sınırlı değil. Genç olsa bile yorgun ve negatif ifadeli kişiler, pozitif enerjik ve dinamik bir görünüm kazanmak peşinde.Göz ve dudak kenarlarının aşağı doğru oluşundan ya da yüzünün yapısından memnun olmayan ve yüzüne şekil verilmesini isteyen çok sayıda hastam var. En çok rağbeti üç boyutlu endoskopik yüz estetiği görüyor.Ayrıca yeni yöntemler sayesinde kolaylaşan burun ameliyatları da oldukça çok rağbet görüyor. Meme küçültme, büyütme ve dikleştirme operasyonlarına da talep arttı. İdeal kilolarına ulaştıklarında bile bölgesel fazlalıklardan şikayet eden kişilerde deformitenin düzeltilmesine yönelik olarak liposuction da en çok talep edine operasyon.

Haberin Devamı

- Yüz gençleştirme ameliyatları hangileri?
Yüz gençleştirme, yüze ovalliğini geri kazandırmaya ve daha taze bir görünüm sağlamaya yönelik bir müdahale. Klasik anlamdaki yüz germe operasyonlarında kırışıklıklar gideriliyor. Ancak bu hekime başvuran kişinin operasyondan sonra daha ‘güzel’ görüneceği anlamına gelmiyor. Çoğu kişi özellikle yüzüne yaptırdığı estetik operasyonlardan sonra mimik ve ifadelerinin kaybolduğundan şikayet ediyor. Kişisel olarak Endoskopik Yüz Estetiği yöntemi tercihim. Bu yöntem ile yüzün anatomik yapısı olması gereken yere alınarak şekillendiriliyor. Yüze dolgun ve biçimli bir ifade kazandırılıyor. Yüz germede olanın aksine yüzün mimik kaslarının deriyle olan bağlantısı bozulmadığı için, yüzde mimik kaybı olmuyor. Yüz bir bütün olarak ele alınıyor, operasyon sırasında yanak, göz altı, kaş bir uyum içerisinde hem yana hem de yukarıya doğru çıkıyor. Gergin bir topuz yaptığınızda yüzünüzün daha güzel göründüğünü düşünürsünüz.. İşte bu görüntü, hatta daha iyisi elde edilebiliyor.

Haberin Devamı

- Nasıl uygulanıyor?
* Saçların arasından yapılan 1.5 santimetrelik bir kesiyle kalemden daha ince kameralarla yüze giriliyor.
* Eriyebilen dikişlerle yüzdeki dokular yukarı ve az miktarda yanlara doğru asılarak sabitleniyor. Bu sırada kesinlikle saçlar kesilmiyor. İyileşme sonrasında iz saçların arasında gizleniyor ve sonuçta görülür iz kalmıyor.
* Özellikle belli bir yaşın üzerindeki hastalara, endoskopik yönteme ek olarak boyuna ayrıca müdahale etmek gerekebiliyor.

Haberin Devamı

- Burun estetiği ameliyatında ne gibi işlemler yapıyorsunuz?
Benim operasyonlarımın ortak amacı, burun kemerli bile olsa burun ucundaki ve alınla burnun birleştiği noktadaki açının düzgün olduğu gerçekten karizmatik ve güzel burunlar. Çok güzel olsa bile yapay görüntüden kaçınılmalı. Her hastaya aynı burun yerine hastanın yüzüne uygun tasarımlar yapılmalı. Ben kendi geliştirdiğim İzsiz Kıkırdak Tespiti yöntemini uyguluyorum. Kemiğe çok az ya da hiç dokunmadan burun ucunun şekillendirilmesiyle birçok kusurun giderilebildiği bir yöntem. Dışarıdan kesi olmadan yapılıyor. Dolayısıyla iz bırakmıyor. Bu yöntemde burun ucu kıkırdakları tamamen burnun içinden, yani dışarıdan hiç kesi yapmadan ve iz bırakmadan şekillendirilip ortadaki ana taşıyıcı kıkırdağa (septum kıkırdağı) tespit ediliyor. Bu şekilde burun yüksekliği ve açısı milimetrik olarak ayarlanabiliyor.