Tatil Nişantaşı’nda yılbaşı geçidi

Nişantaşı’nda yılbaşı geçidi

24.12.2010 - 10:51 | Son Güncellenme:

2011’e Nişantaşı’nda düzenlenecek kutlamayla girmeyi planlayan Şişli Belediyesi, yılbaşı etkinlikleri için A46 Organizasyon’la anlaştı.

Nişantaşı’nda yılbaşı geçidi

Şişli Belediyesi’yle nasıl bir araya geldiniz? Bir organizasyonda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’le tanıştık. Sohbet sırasında Şişli Belediyesi için birkaç fikrimizden bahsettik. Kendileri, Nişantaşı sokaklarıyla ilgili proje gündeme geldiğinde teklif vermemiz için bizi de davet etti. Hazırladığımız konsept, güçlü projeler içinden seçildi ve hayallerimizi hayata geçirme imkanı bulduk.

Haberin Devamı

Rakipleriniz arasında fark yaratan bu projeyi anlatır mısınız? Her sokak için ayrı bir konsept belirledik ve konseptleri bütünlük içinde sergilemeyi amaçladık.

Abdi İpekçi Caddesi’ndeki süslemenin konsepti nedir? Bir moda caddesi olduğu için temasını oluşturmak zor olmadı. Oscar törenlerinden yola çıktık. Temayı ‘kırmızı halı’ olarak belirledik. Cadde üzerine avizeler astık, ağaçları ışıklandırdık ve belki de dünyada ilk kez bir caddeyi kırmızı halıyla kapladık. Kaldırımlara bugüne kadar yapılmamış şekilde dev yılbaşı topu formunu andıran, özel tasarlanmış yeni yıl mankenleri yerleştirdik.

Onur Baştürk’ün “Yılbaşı süslemesi için konulan o hediye paketi esprisindeki cansız kadın mankenler hiç olmamış” sözlerine ne diyorsunuz? Olumlu görüşlere ne kadar seviniyorsak, negatif eleştirilere de o kadar saygı duyuyoruz. Mankenlerin ‘kırmızı halı’ teması içindeki yerini bilse belki o şekilde düşünmezdi.

Haberin Devamı

Yılbaşı mankenleri bu dekora ne katıyor? Amacımız mankenlerin, araç ve yayaları kırmızı halıda karşılaması ve “Hoş geldiniz” demesiydi. Meydana, yedi metrelik dev bir çam ağacı yerleştirdik. Bölgeyi gezebilmek için de meydana fayton koyduk. Sanırım buna en çok çocuklar sevinecek.

Süsleme serüvenini rakamlarla anlatır mısınız? Kırmızı halı, Abdi İpekçi Caddesi’nin Valikonağı girişinden Maçka’ya kadar serili ve toplam 236 metre. Bu yol 18 avizeyle ışıklandırılıyor. Toplam 350 ağaç süslendi. 36 bin metre ışık kullanıldı. Ağacın süslemesindeyse bir kamyonet süs kullandık, kaç bin olduğunu tahmin edemiyorum. Keşke saysaymışız.

Hem sarı hem beyaz ışıklandırma tezat oluşturmuyor mu? Avize ışıklarının sarı olması kaçınılmazdı. Ağaçlarda beyaz kullanmamızın amacıysa sihirli durmaları ve ıslak zeminde hoş yansıma yaratmalarıydı.

Teşvikiye’de farklı bir tema var. Onu da anlatır mısınız? Konseptimizi ‘hediye cenneti’ olarak belirledik ve yol boyunca yılbaşı çelenklerinden sallanan ışıklı paketler astık.

Valikonağı Caddesi için ne tasarladınız? ‘Yıldızlar Geçidi ’ adı altında, beş metre çapında ağlardan oluşan yıldızlar hazırladık. Bostan ve Atiye sokakları ışıklı yıldızlarla doldurduk.

Haberin Devamı

Bu proje sizde nasıl duygular uyandırdı? Her şeyden önce müthiş bir gurur yaşattı. Şehre hoş bir imza atmış olmanın keyfini yaşıyoruz. İnsanların mankenlerle fotoğraf çektirmelerine şahit olmak bir tatmin yaratıyor. Facebook’ta cadde fotoğraflarının profil fotoğrafı yapıldığını görmek, vatandaşların Mustafa Sarıgül’e teşekkürler etmeleri bizi mutlu ediyor.

Sonraki hedefiniz nedir? Projenin örnek teşkil etmesini ve başka semtlerde de uygulanmasını, şehir estetiğinin daha üst seviyelere çıkmasını diliyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, daha büyük şehircilik projelerini hayata geçirmek ve ses getirecek bir otel dekorasyonuna imza atmak.

YILBAŞI KUTLAMASI NASIL OLACAK? Şişli Belediyesi, 2011’e Nişantaşı’ndaki büyük kutlamayla girecek. 31 Aralık akşamı binlerce İstanbulluya ev sahipliği yapacak Abdi İpekçi Caddesi’ndeki sahne, gece boyunca DJ müzikleri ve şovlarla renklenecek. Bölgenin birçok noktasında ikramlar yapılacak, sokak müzisyenleri mini konserler verecek, bölgedeki mağaza ve işyerleri de yılbaşı şölenine katılacak-lar. İstanbullular saat 24.00’ü gösterdiğinde, havai fişek gösterileriyle yeni yıla girecek. İlgili belediye birimlerinin dışında 250 sivil görevli yılbaşı gecesi sokaklarda güvenliği sağlayacak.

Haberin Devamı

Neşe Mesutoğlu/ CADDE