100 Kişiye Sordum :)

Böyle anketler olurdu "100 kişiye sorduk?"

Valla 100 mü saymadım ama ben sordum :)

Dedim ki "Hayattan ne öğrendiniz?"

Bakın neler dediler :)

(Bu arada isimler tamamen gerçek, tüm yorumlar okuyucularıma aittir)

Arzu Fides: İnsanları olduğu gibi kabul ediyorum. Bana uymayanları uzaklaştırıyorum, uzaklaşıyorum. Huzur bunun adı.

Fatma Erkan: 43 yaşındayım geriye dönüp baktığımda kimseye bir sırrımı anlatmamayı ve kimseye gereğinden fazla değer vermemeyi öğrendim.

Ebru Orçun: 54 yaşındayım acele karar vermemek gerektiğini ve herkese hemen güvenmemek gerektiğini öğrendim.

Haberin Devamı

Neslim Ulusoyoğulları: Hayatta önce ve sadece kendime güvenmem gerektiğini 14 yaşında öğrendim. Sonrada kendime değerlerime ve hayallerime sahip çıkıp hedeflerimde ilerlerken kimsenin önüme geçmesine izin vermemeyi öğrendim. Ben varsam hayat var!

Figen Yurttan: Kontrolculuğu bırak ve akışa güven..

Ayşe Songur: Hayata hep olumlu bakmayı öğrendim. Negatif insanlardan uzak durmayı, pozitif olmak gerektiğini ve aslında olumlu uyumlu, hayatı akışında yaşayan insanların daha mutlu olduğunu öğrendim.

Alice N : Paylaştıkça çoğalmayı kendimi sevmeyi, kendimi sevdikçe kendime değer verdikçe, toplum ve sevdiklerim tarafından sevildiğimi fark ettim. Daha çok empati kurdum ve insanları olduğu gibi kabullenmeyi öğrendim. Aslında farklılıklar bizlerin rengi. En önemlisi affetmeyi öğrendim, kabul ettim. Her şey olması gerektiği zamanda oluyor.

Nimet Özkök: Hayat sürprizlerle dolu yeter ki onu fark edelim. kaybettiklerimize zaman ayrıracağımıza kazandıklarımıza odaklanırsak çok daha mutlu olabiliriz. Yeter ki kendimizi sevebilelim.

Gülsen Kanbur: Zamanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Keşke her anımın değerini bilerek sevgi dolu yaşasaydım.

Selma Gelgi: 53 yaşındayım. Hayatta hiç bir şeyi sahiplenmemeyi kimseden bir beklentim olmamasını ve anda yaşamayı öğrendim.

Yılmaz Ülkem: Yüksekten aşağıya düştüğünde elini uzatan olmadığını. Her anını dolu dolu yaşamak gerektiğini...

Nigar Yılmaz: Nur hanım sizinle 4 yıldır beraberim ve bu sürede sizin sayenizde düşüncelerimi güzelleştirmeyi öğrendim. Beni negatif etkileyen düşünceleri iptal etmeyi öğrendim. Gerçekten çok samimi söylüyorum ben mutlu olduğumda eşim ve çocuğumun daha mutlu olduğunu evde gülümsemenin daha arttığını ve çevremde negatif olan dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan insanların teker teker hayatımdan çıktığını gördüm. Hayatta düşünce gücünün çok önemli olduğunu negatif bir şey aklıma gelse mutlu olduğum bir anımı aklıma getirip gülümsemeyi öğrendim. Vee bütüün bu güzellikleri yaşamayı sizden öğrendim sevgili Nur hanımcım. Teşekkür ederim her güzellik için:) (Bende teşekkür ederim Nigar Hanımcım güzel yorumunuz için)

Haberin Devamı

Gürsel Özbahar: 40 yaş ve üstü hamlıktan olgunluğa daha olgun ve anlayış düşüncesi ön plana düşmekte diye düşündüm:)

Hülya Güney Oruçoğlu: Hani bir şarkı var ya "Ünzile susmayı öğrendi" diyor. 50 yaşına gelince Ünzilenin dayakla öğrendiklerini yaşamında uyguluyorsun. Sevmeyi değer vermeyi çok iyi biliyorsun sonra çokta umursamıyorsun, gülüp geçiyorsun. Hele birde kendin gibi bir iki arkadaşın varsa tadına vara vara an'da yaşıyorsun.

Haberin Devamı

Nilgün Kürüm: Hayata sevgiyle yaklaştıkça geri dönüşümü sevgi olduğunu sevgisizliğin ciddi bir yük olduğunu...

Zeliha Soydaş Limoncu: 28 yaşındayım ama hayatı ne kadar yaşadığın değil, neleri nasıl yaşadığın önemli bence. Şu ana kadar hayatıma şekil veren en önemli şey kendimi sevmediğimi öğrendim. Kendini sevmeyen yediği yemekten bile zevk alamıyor. Ve bunu aşmaya başladım. Hayatımda dönüşüm yaşamaya başladım çok şükür.

Bensan Geliş Arsan: Hayatta her şart altında nefes almayı ve hayata karşı ayakta kalmayı öğrendim.

Serpil Ugun: İnsanların bana sadece ben izin verdiğim şekilde davranabildiklerini öğrendim.

Dilek Albayrak Demirel: 18 Yaşına gelinceye kadar ayy zaman geçsede çabucak 18 olsam derdim. Ve abimde derdi ki ne acele ediyorsun zaman bi akıyor farkına varamıyor insan derdi. Zaman akıp gidiyor durduramıyoruz. Tabi ki zaman geçerken bazen iyi ki aktı geçti diyor insan, ya canımızın çok acıdığı yerde kalsa idi :) İyisiyle güzeliyle acısıyla tatlısıyla yaşamaya devam ediyoruz. Geceler gebedir ne güzellikler doğurur bileyiz. Yaşayıp öğrendim:)

Emine Bilek Vartürk: Hayatta her şeyin fazlasının zararlı olduğunu öğrendim. Fazla yemek, fazla ağlamak, fazla insan, fazla eşya, fazla harcamak, fazla üzülmek vs.

Fulya Yılmaz: Hayata nasıl bakarsan o da sana aynı şekilde bakıyor. aslında iki senaryo var ve sen hangisini seçersen onu yaşıyorsun.İyi bakan iyi görüyor.

Serap Uzunoğlu: Eğer önce ben iyi olursam, sağlıklı olursam, mutlu olursam, karşımdakine yanımdakine katkım dokunur.

Gül hanım: Zaman su gibi akıyor. İnsan önce kendini sevmeli. kendi arzularını isteklerini önemseyerek yarınlara bırakmamalı. Tamamen sevdiklerine odaklı yaşadığında bir bakıyorsun hayat geçmiş, bir çok şey için geç kalınmış :(

Seniha Dinler: Hayatta her şeye ve herkese rağmen kaliteli zaman geçirerek yaşamayı en önemlisi kendimi sevmeyi öğrendim.

Zöhre Civeoğlu: Hayat her zaman mücadele etmek...

Sultan Ceyran: Soluduğumuz havanın bile bedelini ödediğimizi, cennet ve cehennemi bu dünyada yaşadığımızı öğrendim. Kişisel çıkarları adalet duygularının önüne geçen insanlar sosyal dengenin bozulmasına sebep olurlar.

Gül Mahmure Sağlamer: Hayata pozitif ve olumlu bakmayı, her şeyin paylaşarak çoğaldığını, şükür etmeyi elimdekilerle yetinmeyi öğrendim. Siz hayatıma girdikten sonra mutu olmayı ve şükretmeyi öğrendim sonsuz teşekkürler Nur Hanım (ben teşekkür ederim içten yorumlarınız için)

Zehra Çalış Erden: Her dakikamın çok değerli olduğunu boşa harcanacak zamanım olmadığını ayrıca hayır demenin beni özgürleştirdiğini öğrendim.

Nurel Dağıstanlı: Hayattan öğrendiğim ve beni en fazla etkileyen; insanlara çok fazla güvenmemek, değer vermek ama değer görmemek. Farkındalığım başladığı anda kendimi daha huzurlu hissetmeyi öğrendim.

Filiz Burmalı: Şu yaşadığımız yer tekamül yeri. Biz ölümsüzüz. Her şey zıddı ile var. Senden başka bir şey yok. Ben ve Allah dersen gizli şirke düşüyorsun. Kuantum fiziği çok önemli bunları anlamakta bu akıl ile algılanmaz. Sabah olmayan gece yok ki.. Tek düze hiç bir şey olmaz iniş çıkış olmalı. Uykudan uyanmak demek bu dünya nimetlerine karşı uyumak demek sırat köprüsü aslında insan zihni. Dengede kalmak süper düşersen cehennem oluyor. Sen varsan her şey var yoksan yok..

Kader Yılmaz: Her şeye rağmen kahkahalarla gülmeyi ne olursa olsun her yeni sabaha mutlu ve mucizelerin beni beklediğini bilerek uyanırım

Melahat Erkırlı Topçu: İyilik yaptığınız insanların siz sıkıntıya girince ortalıktan kaybolduğunu:(

Hülya Çağdaşer: Ben kimim derken bir baktım sen ben olmuşsun bende sen

Zümrüt Bozkurt Aşınmaz: Özürlü anne babanın çocuğu olmanın hayata 1-0 yenik başlamak değil güçlü başlamak olduğunu öğrendim.

Ülkü Bozkurt: 40 yaş farkındalığı şu oldu.Okyanusa bağlı su damlacıklarıyız. Bu kainatta mükemmel işleyen bir sistem var.Herkes için adil işleyen Allahın adil sıfatını kavramama sebep olan. Herkes kendi dünyasında bağımsız. ve bir o kadar bağlı yaşıyor birbirine. İnsan bilinçli bilinçsiz zihninin içinde yaşıyor içeride neyse dışarıda onu görüyor.

Hülya Güven Çilingir: Neler öğrenmedim ki?Zamanın nasıl çabuk geçtiğini. En dayanılmaz acılarla bile insanın yaşabildiğini. bir saniyede insanların hayatlarının allak bullak olabileceğini, duaların gücünü, canlıları sevmenin güzelliğini, nefes almanın ne büyük mutluluk olduğunu.

Dilek Eser Toraman: Kimseye güvenmemeyi öğrendim

Deniz Yazıcıoğlu: Hayatta "hayır" diyebilmeyi öğrendim.

Burçin Gülsemin: Kimseyi yargılamayacaksın, kınamayacaksın. Başına geliyor çünkü.

Emine Topdemir: 37 yaşındayım "hayır" demeyi öğrendim. Önce ben demeyi öğrendim. Sadece Rabbimden istemeyi öğrendim. Aşık olmayı öğrendim karşılıksız ve çıkarsız. eşime ve ondan canım oğluma onlardan değer görmeyi öğrendim. Hamdolsun demeyi öğretti bana onların sıcacık sevgisi ve elleri. Ve siz bana dua etmeyi öğretiniz sevgili Nur Demir. İyi ki karşıma çıktınız. (Teşekkür ederim güzel yorumunuz için)

Şennur Yılmaz Özdamar: Hayatın bir oyun olduğunu benimse bir figuran ister teslimiyette rolün hakkını ver yaşamın cennet olsun ister egonla benliğinle hazımsızlığınla direnç göster rolünü beğenme yaşamın cehennem olsun.

Nurten Özkan: Asla "ASLA" dememeyi öğrendim.

Aslı Kazan: Şükretmeyi her an için öğrendim.

Filiz Ordu: Nur Hanım sizin sayenizde öğrenmeyi öğrendim. İyi ki siz tanıdım çok teşekkür ederim.(Bende teşekkür ederim güzel yorumunuza)

Emel Bahçeli Aygün: Hayat gülümsemeyle geçirilmesi gereken bir rüya.

Hanife Taşdemir: İnsanların menfaat için birbirini kullandıklarını, iyi niyetin artık kalmadığını, şu anda her şeyin para olduğunu öğrendim.

Kadir Çatak: İstediklerini yerine getirmek için çalışmak gerektiğini ancak ne yaparsan yap her şeyin olacağına varacağını, nasipten öte bir şey olmadığını. Ailemizde ne olursa olsun birbirimizden vazgeçmemeyi, Dünyadaki olayları gördükçe İslamın hak din olduğunun ispatını görüyorum. Zamanın bir taraftan geçmesini diğer taraftan geçmemesini isterken yaşadığım ikilemin boşa olduğunu ve bunun gibi daha nice şeyler...

Selma Alınöz: Hayat bana bunun benim hayatım olduğunu öğretti. 40 yaşından sonra çevremdeki insanlar beni sevsinler, takdir etsinler onaylasınlar diye onların kalıbına girerek yaşamanın beyhude bir çaba olduğunu öğretti. Ben kendimi mutlu etmeden ben kendimi takdir etmeden onaylamadan kimseden bir adım yol alamadığımı öğrendim.

İkbal Kardelen: Yaşam kısa ve hayat çok güzel. Önce BEN demeyi öğrendim.

Gönül Gür Bilgi: 40 tan sonra hayatın su gibi aktığını sevdiklerimizi kaybedince yüreğin yana yana sabretmeyi, Anne olamadım vardır bunda da bir hayır demeyi öğrendim. Sizinle bolca dua etmeyi öğrendim. (Teşekkürler)

Ayşegül Sezgin: İnsanlar çelme taktığında daha güçlü ayağa kalkmayı öğrendim.

Özlem Köse: Kabul ettiğim doğrular vicdanımla örtüşüyorsa onları yaşamaktan çekinmemeyi öğrendim.

Sema Sağlam Sanbay: Önce kendimi sevmeyi öğrendim, ben mutlu olursam herkesi mutlu ederim dedim.. Tüm organlarımı sevmeyi, onlarla konuşmayı, yaradanın bana verdikleri için hatta kirpiğimin bir tanesi için bile şükrederken duyduğum huzura hep teşekkür ettim. İhtiyacı olanlara maddi manevi verdikçe bolluk ve bereketimin arttığını öğrendim. Tüm paylaşımlarınız için teşekkürler. (Bende teşekkür ederim güzel yorumunuz için)

Meliha Karaman İpek: Hayatın adil olmadığını, en önemli şeyin ben ve ailem olduğunu beklentilerimin düşüklüğü neticesinde mutlu olduğumu düşüncelerimi değiştirirsem hayatımında değiştiğini öğrendim

Gülden Türedi Tündağ: Hayatın benim ve etkileşim içinde olduğum insanların bir ilüzyon olduğunu ben olmadan hiç bir şeyin olmadığını gerçekten gönülden ve çok istediğimiz şeylerin yeteri kadar sabır gösterebilirsek hayatımıza çekebileceğimizi öğrendim. Bunları sizin güzel paylaşımlarınızla öğrendim.(Teşekkür ederim Gülden hanım)

Ayşe Över Özçil: Yaşım 33 Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var ki büyük konuşmamak ve insanların ayıplarını sorgulamamak aksi halde aynı ayıbı yaşarken bulursun kendini... Birde şükür ve teslimiyet. Gör Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Ve dünyayı sevgi kurtaracak sevgi enerjisinin büyüklüğüne inananlardanım.

Leyla Numanoğlu: Yaşam her şekilde imtihan. Allahın bizlere vermiş olduğu rolleri oynuyoruz. Arkamda bıraktığım koca bir hiç.

Sevim Uysal Bugatur: Hayatta fazla fedakar olmamayı öğrendim ve elalem ne der düşüncesine takılmamayı öğrendim.

Hayat tecrübelerini paylaşarak bu yazıya katkılarından dolayı değerli okuyucularıma sonsuz teşekkürler:)

Nur Demir

Sevgiler tüüm kalbimden:)

http://nrlstyle.blogspot.com.tr/

https://www.facebook.com/NrlStyle/

instagram.com/nrlblog/