Rüyada Nur Suresi Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Nur Suresi Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Nur Suresi Görmek Ne Anlama Gelir? isimli rüya tabirini görüntülüyorsunuz. Farklı tabirleri görmek için rüya tabirleri sayfasına gidebilirsiniz.

Rüyasında bu sureyi okuduğunu veya dinlediğini gören kimse, herkesin sevgisini ve saygısını kazanır. İn­sanlara iyilikle emreder, kötülükten sakındırır, insanları Allah için sever ve Allah için buğzeder, şeklinde tabir olunur. Cafer-i Sadık (r.a.)'ın yorumu: Rüyasında Nur suresini okuduğunu veya dinlediğini görmek, herkesin kendisine (rüya sahibine) saygı ve sevgi göstereceğine ve Cenab-ı Hakk'ın rüya sahibinin kalbini, İlahi nuru ile aydınlataca­ğına, gönlünün iman nuruyla aydın olacağına işarettir. Kirmani'nin yorumu: Rüya sahibi kişinin insanlara karşı cömertliğine ve hayırseverliğine ve kabrinin İlahi nur ile dolacağına işarettir şeklinde yorumlamıştır. İbn-i Şirin ise, ilim ve hikmete erer şeklinde yorumlamıştır. İbn-i Kesir'in yorumu: Rüyasında Nur sure-i celilesini gör­mek nimetine eren kişinin, iman ve takva sahibi olduğu­na işaret eder şeklinde yorumlamıştır.

Kaynak: ruyalar.net


Rüya Tabirleri hakkında bilgiler: Rüya tabirleri birbirinden farklı anlamlara gelir ve birçok yoruma işaret eder. Rüya tabirleri kategorisinde yer alan rüyalar Diyanet, İmam Nablusi, Seyyid Süleyman, İbn-i Sirin vb. kaynaklardan faydalanılarak uzman rüya tabircileri tarafından yorumlanır ve öngörülerde bulunulur. Bazı rüyalar tersine çıkabilir bazıları ise doğru çıkabilir ve ihya edebilir. Bu nedenle "rüyada görmek ne demek, nedir ve ne anlamına gelir" gibi sorulara kesin olarak yanıt vermekten ziyade "işaret eder, delalet eder ve yorumlanır" şeklinde kelimeler kullanılır. Gördüğünüz rüyalar ne anlama gelir ve neye yorumlanır merak ediyorsanız, Rüya Tabirleri kategorisinde yer alan rüya tabirlerine göz atabilirsiniz.