Yaşam O bıçak tüm kadınlara, babalara ve kardeşlere değdi

O bıçak tüm kadınlara, babalara ve kardeşlere değdi

29.07.2008 - 02:21 | Son Güncellenme:

Güzel şeyler için buluşulur Kordon’da... Akşamüzeri günbatımına yetişilir, el ele sevgililer oturur denizin kıyısına, körfezin sularına bakıp hayallere dalar. Kadehler buluşur havada, mutluluğa, sağlığa! Ya kahkaha ya müzik sesi yükselir ve hiç gelmez aklına ölüm insanın. Pınar Özdemir de kuşkusuz öyle düşündü o gün.

O bıçak tüm kadınlara, babalara ve kardeşlere değdi

Ayrılmak istediğini söylediği o adamla belki son kez buluşacaktı Kordon’da ve geride bırakacaktı onu gecenin karanlığıyla. Ancak Kordon, o gece genç bir kadının vahşice katledilişine tanıklık etti. Özdemir, 19 Temmuz’da üç ay önce evlendiği Mehmet Özdemir’in bıçak darbeleriyle Kordon’da son kez baktı hayata. 

17 yaşında evlendi
Dört kardeşin en küçüğüydü Pınar. Sporcuydu. Lisedeyken girdiği atletizm yarışlarında madalyalar alıyordu. Polis olmak istiyordu, sınavlara hazırlanıyordu. Sonra kendinden 10 yaş büyük bir gençle tanıştı. Almanya’dan tatil için İzmir’e gelmiş gurbetçi bir ailenin oğluydu o genç. Çok sevdiler birbirlerini. Bir süre flört edip evlenme kararı aldılar. Ama daha 17 yaşındaydı, ailesi diğer kardeşleri gibi onun da üniversite bitirmesini çok istiyordu.
Dinlemedi, evlenip Almanya’ya gitti. Önceleri dil sorunu yaşasa da mutluydu. Bir yıl sonra bir kızları oldu. Aradan üç yıl geçtiğinde ailesine özlemiyle birlikte mutsuzlukları da artı genç kadının. Bir süre tedavi gördü.
Dayanamadı ve Türkiye’ye dönmeye karar verdi. Eşi hâlâ onu seviyor, ayrılmak istemiyordu. Pınar, kararlıydı. Çok sevdiği kızı da Almanya’da kaldı. Türkiye’ye dönünce her şey bitecek zannederken sıkıntıları daha da arttı.
Bundan üç ay önceydi. Anneler Günü’nde bir anda ortadan kayboldu Pınar... Ablası Aslı, şu sözlerle anlattı o günü:

Depresyona girdi
“Çok iyi kalpliydi. Çok saftı. Kimsenin kötülüğünü istemezdi. Yalnızlıktan depresyona girdi. Buraya döndü bu kez de çocuğu ve sevdiği eşinden ayrı kaldı. Yani iki arada bir derede kaldı ve daha da kötü oldu. Anneler Günü’nde ortadan kayboldu. Telefonunu kapatmış. Bir hafta ulaşamadık. Mesaj attım, karakola gittik. Mehmet Özdemir diye birinden SMS mesajı aldım.
Kardeşimle evlendiğini, mutlu olduklarını ve bizimle tanışmak istediklerini yazıyordu. Buluştuk. Görünce şaşkınlığımı gizleyemedim. Pınar da anladı, zor anında bir kaçıştı onun için bu evlilik. Eve döndü. Yani sadece bir hafta kaldı onunla. Bu arada Özdemir, bankadan kredi aldırmış Pınar’a. Bizden de ayrılmak için masraf yaptığı gerekçesiyle 30 bin YTL isteyince artık kardeşim ayrılmaya karar verdi.”

Tehdit edildi
Kurtulduklarını sandıkları o günden sonra aslında daha yeni başladıklarını anlamıştı Pınar’ın ailesi. Aslı devam ediyor anlatmaya:
“Özdemir, ‘Ben onu çok seviyorum’ diyordu ama iş paraya döndü. Biz ayırmak istiyoruz düşüncesine kapılıp, bizi de tehdit etti. Sürekli mesaj gönderiyormuş Pınar’ın telefonuna. Evin çevrelerine ‘Bizi ayırdılar’ diye posterler asıyordu. Televizyondaki kadın programlarına çıkacağını söylüyormuş. Bunlar Pınar’ı daha da kötüleştiriyordu. Savcılığa dilekçe vermiştik.”
Yakınları, Pınar’ın küsleri barıştıran, kimse için kötü bir şey düşünmeyecek kadar saf olduğunu ifade ediyor. Belki o gün “Nasıl olsa bir şey yapmaz” diye iyi niyetle düşünüp buluşmaya gittiğini tahmin ediyorlar. O gün Pınar annesine “İşe gidiyorum” diyerek çıkmış evden. Kordon’da bir barda buluşmuşlar. 

15 bıçak darbesi
Gece 02.00 civarında Pınar, Özdemir’in yanından arkasını dönüp uzaklaşırken görülmüş. Karanlıkta, arkasından saldıran Özdemir “kelebek” adı verilen bıçakla boğazına yapışmış genç kadının. 15 bıçak darbesi, ortalıkta kan ve bir sedye üzerinde hastaneye kaldırılmaya çalışılan Pınar...

Yazarlar