Editörün Seçtikleri Ödüller Di'ye

Ödüller Di'ye

06.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ödüller Di'ye

Ödüller Diye

MTV'nin görkemli gecesinde starlar Diana'yı andı, yıldızlar birinciliklerini Prenses'e adadı,

ULUSLARARASI müzik piyasasında belirleyici rol oynayan 14. MTV Müzik Ödülleri, önceki akşam New York'da yapılan görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Ünlü sanatçılarla hayranlarının birarada olduğu törende caddeleri dolduran binlerci insan, rap'ci Wu Tang Clan ve Missy Eliot ile Janet Jackson, Madonna ve Will Smith'e büyük ilgi gösterdi.
"The New Pollution" ve "Devil's Haircut" şarkılarının video klipleri ile beş ödül birden alan Beck, gecenin yıldızıydı. Törende çeşitli dallarda en iyi video klip ödülleri alan şarkıcılar ve gruplar arasında Jamiroquai, Jewel, No Doubt, The Notorious B.I.G., Spice Girls, Aerosmith, Sublime, Puffy Daddy, Will Smith ve Prodigy vardı.

Herkesin ortak üzüntüsünün Diana olduğu törende, prensesin anısı canlı tutuldu. Diana'nın bugün yapılacak cenaze töreninde şarkı söyleyecek olan Elton John, MTV'nin Prenses'in faaliyetlerine katkıda bulunduğu AIDS yardım kuruluşuna 100 bin dolar bağış yapacağını açıkladı. Elton John'a, hayranları "Diana için söyle" çağrısı yaptı. Törende bir konuşma yapan Madonna, "Artık dedikoduların, skandalların, yalanların ve iftiraların peşinden koşmaktan vazgeçmenin zamanı geldi. Her yaptığımızın çevremizdeki ve bütün dünyadaki insanları etkilediğini kabul etmeliyiz. Magazin basını ile ilgili davranışlarımızı değiştirmediğimiz sürece bu tip trajediler olmaya devam edecektir" dedi.
R & B şarkıcısı Puff Daddy, Diana'yı "O şimdi herkesle birlikte cennette" diye andı. İngiliz Spice Girls grubu, "Wannabe" şarkısıyla en iyi dans video klibi kategorisinde aldıkları ödülü prensese adadı. Gruptan Melanie, "Onun ölümü ülkemiz için büyük bir kayıp" dedi. Şarkıcı Jay Kay ise, gazetecilere yaptığı konuşmada "Onun gibi bir insanı anmak için en iyi yol kara mayınlarını ortadan kaldırmaktır. Onun bizden tek isteyebileceği buydu çünkü" dedi.

* Video klip: "Virtual Insanity" / Jamiroquai
* Yönetilen klip: "The New Pollution" / Beck
* Erkek sanatçı klibi: "Devil's Haircut" / Beck
* Kadın sanatçı klibi: "You were meant for me" / Jewel
* Grup video klibi: "Don't speak" / No Doubt
* Kareografi: "The New Pollution" / Beck
* Sanat yönetmenliği: "The New Pollution" / Beck
* Uyarlama: "Devil's Haircut" / Beck
* Özel efekt: "Virtual Insanity" / Jamiraqui
* Rap video klibi: "Hypnotize" / The Notorious B.I.G.
* Dans video klibi: "Wannabe" / Spice Girls
* Rock video klibi: "Falling in Love" / Aerosmith
* Alternatif müzik video klibi: "What I Got" / Sublime,
* R & B video klibi: "I'll Be Missing You" / Puff Daddy & the Family
* Film klibi: "Men in Black" / Will Smith
* İzleyicinin seçimi: "Breathe" / Prodigy




Yazarlar