Sağlıklı Beslenme Ofiste doğru beslenme

Ofiste doğru beslenme

22.02.2010 - 09:43 | Son Güncellenme:

Çalışırken de doğru beslenmek ve kilo almak yerine fazla kilolardan kurtulmak mümkün.

Ofiste doğru beslenme

Dilara Koçak

Özellikle uzun çalışma saatleri olan ve masa başında çok vakit geçiren ofis çalışanlarında, kilo artışı kaçınılmaz oluyor. Oysa çalışırken de doğru beslenmek ve kilo almak yerine fazla kilolardan kurtulmak mümkün. Ofiste, uzun zaman geçirildiğinde kahvaltı ve ara öğünlerin pratik seçilmesi dengeli beslenme açısından çok önemli.

- Kahvaltıyı erken yapıyorsanız, öğle yemeğinden bir-iki saat önce yine ara öğün tüketmeniz, metabolik hızı artırarak kilo vermenize yardımcı olur. Çok yoğunsanız ve yerinizden kalkacak vaktiniz yoksa çekmecenizde, taze veya kuru meyve, fındık, ceviz gibi kuru yemişler, diyet bisküvi, galeta gibi pratik yiyecekleri bulundurup, bitki çayı, ayran, süt tüketebilirsiniz.
- Dışarıdan yemek istemeyi tercih ediyorsanız; ton balıklı / peynir / ızgaralı salata, ızgara köfte / tavuk / balık, kepekli tost, lahmacun tercih edebilirsiniz. İki haftada bir kez de kremasız makarna veya yarım, ince hamurlu pizza tercih edilebilir.
- Hareketin az olmasına bağlı olarak kabızlık problemi yaşamamak için sıvı alımına dikkat edilmeli, günde en az sekiz bardak su içmek hedeflenmelidir.


Ofiste doğru beslenme

Ofiste doğru beslenme

Ofiste doğru beslenme

Yazarlar