Yaşam Öğretim üyesi gasp kurbanı mı oldu?

Öğretim üyesi gasp kurbanı mı oldu?

01.08.2008 - 01:09 | Son Güncellenme:

Banliyö treni raylarında ağır yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede can veren Topalhocaoğlu’nun cep telefonunun bulunamaması gasp olasılığını güçlendirdi

Öğretim üyesi gasp kurbanı mı oldu

İstanbul’da banliyö trenine binen eski Maliye Hesap Uzmanları Derneği Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu (58), Cankurtaran’da raylar üzerinde ağır yaralı olarak bulundu. Başına sert bir darbe aldığı belirlenen Topalhocaoğlu, kurtarılamadı. Cep telefonu bulunamayan Topalhocaoğlu’nun gaspçılar tarafından trenden atılıp atılmadığı araştırılıyor.
Topalhocaoğlu önceki gün 11.30’da Bakırköy’den Sirkeci’ye gitmek için banliyö trenine bindi. Cankurtaran’da henüz anlaşılamayan bir nedenle raylar üzerine düşen Topalhocaoğlu, çevredeki vatandaşlarca fark edildi. Ağır yaralanan  Topalhocaoğlu, Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı.
Topalhocaoğlu’nun duraktan trene binen kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gasp edildiği sırada direnmesi nedeniyle trenden atıldığı iddia edildi. Polis, Topalhocaoğlu’nun cep telefonunun bulunamaması nedeniyle başlattığı soruşturmayı gasp iddiası doğrultusunda genişletti. 

Görgü tanığı bulunamadı
Polis yetkilileri, tanık olmadığı için zanlı ya da zanlıların eşkâlinin belirlenemediğini belirtirken, kayıp cep telefonu izlenerek saldırganlara ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.
Hesap Uzmanları Derneği Başkanı Nihat Uzunoğlu, yakın arkadaşı Topalhocaoğlu’nun gasp kurbanı olduğunu öne sürerken, “Güpegündüz banliyö treninde böyle bir olay olması bizi çok üzdü. Kimsenin olayı görmediğine inanmıyorum. İstasyonlarda kamera olup olmadığını bilmiyoruz. Polis sorularımızı cevaplamadığına göre demek ki yok. Eğitimli, kaliteli, devletine 36 yıl hizmet etmiş bir insan böyle bir ölümü hak etmedi” dedi.
Topalhocaoğlu’nun cenazesi derneğin önünde yapılan törenin ardından memleketi Burdur’a gönderildi. Törene Boğaziçi Üniversitesi’nden öğretim görevlileri, arkadaşları ve 68 kuşağından bazı isimler katıldı.

Topalhocaoğlu kimdir?
Burdur’da doğan Topalhocaoğlu, 1967’de ABD Random Lake High School ve 1972’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Aynı yıl hesap uzman muavinliğine ve 1976’da hesap uzmanlığına atandı. 1980’de baş hesap uzmanı olan Topalhocaoğlu, ABD Georgetown Üniversitesi’nde mastır, İstanbul Üniversitesi’nde de doktora yaptı.

Yazarlar