Yaşam Öğretmen de “Kuran kursu” dedi

Öğretmen de “Kuran kursu” dedi

10.09.2009 - 00:49 | Son Güncellenme:

Konya Taşkent’e bağlı Balcılar beldesindeki Özel Boğaziçi Öğrenci Yurdu’nda 1 Ağustos 2008’de meydana gelen patlamayla ilgili iddianame tamamlandı

Öğretmen de “Kuran kursu” dedi

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, yurt ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticileriyle 2 kadın öğretmenin de aralarında bulunduğu 11 sanık 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.
Yurtta 1 Ağustos’ta saat 04.15 sıralarında LPG tankından sızan gazın namaza kalkan bir öğrencinin elektrik düğmesine basması sonucu patlamasıyla 3 katlı bina yıkıldı. Olayda, 1 öğretmen ve 17 öğrenci öldü, 29 öğrenci yaralandı. Gözaltına alınan yurt müdürü Hüseyin Çömlek, dernek ve yurt temsilcileri Mehmet Semerci ve Mehmet Göktaş serbest bırakıldı. Şüphelilerden öğretmenler Fatma Göktaş ve Tuba Güler, TCK 263. madde uyarınca “Kanuna aykırı eğitim kurumu açmak, bunları çalıştırmak ve bu kurumlarda öğretmenlik yapmak”tan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Mehmet Göktaş, Abdullah Bostancı, İlhan Biçici ve Ahmet Türkyılmaz ise TCK’nın 85. maddesi gereği 15 yıla kadar hapis istemiyle hâkim karşısına çıkacak. İddianamede öğretmen Göktaş’ın, yurtta Kuran kursu verdiğini söylediği anlatıldı.

Yazarlar