Aile Okul alışverişi yaparken dikkat

Okul alışverişi yaparken dikkat

09.09.2015 - 11:10 | Son Güncellenme:

Zararlı okul gereçleri nelerdir?

Okul alışverişi yaparken dikkat

Okullar açılmadan önceki en büyük telaşlarımızdan biri okul alışverişi. Çocuklarımızın istediklerini ihtiyaçlarını almak istiyoruz ancak bunun için uygun bütçemiz var mı?

Haberin Devamı

Kırtasiyeye girdiğimiz anda elimizdeki ihtiyaç listesindekileri sıralamaya başlıyoruz ve hemen hepimiz liste haricinde bir şeyler de alıyoruz :)

Elbette çocuklarımızın istediği ve ihtiyacı olan okul alışverişini yaparken dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar var.

Okul alışverişinin oldukça maliyetli olduğunu biliyoruz ancak ucuza kaçayım derken çocuğumuzun sağlığını tehdit edecek ürünlerden de kaçınmalıyız. Özellikle kalemler ve boyalardaki katkı maddeleri ve plastik ağırlıklı ürünlerden kaçınmaya çalışın.

Çocuğumuza alacağımız okul çantasının boyuna ve kilosuna uygun olduğundan emin olalım. Okul çantasının içine kitap, defter, kalem kutu gibi araçların da gireceğini düşünürsek taşıması oldukça zor olacaktır.

Haberin Devamı

Okul çantasının hafif olmasının yanında mutlaka çift askılı, yani her iki omzuna da takabileceği şekilde tasarlanmış olmasına dikkat edelim. Tek omuzlu okul çantaları çocuklarda duruş bozukluklarına sebep olmaktadır.

Eğer mümkünse okul çantasını tekerlekli de alabiliriz. Sırt çantası aldığımızda bel desteği olmasına da dikkat edelim.

Okul alışverişini yaparken fazla oyuncaklı, ders sırasında dikkatini dağıtacak, çok pahalı ve diğer öğrencileri özendirecek, dikkatlerini dağıtacak ürünlerden kaçınalım.

Unutmayalım ki her ne kadar aynı sınıfta okusalar bile ekonomik düzeyleri farklı olabileceğinden sınıftaki diğer çocukları da düşünmeliyiz.

Kokulu silgiler, kalemler, boyalı ürünler, plastik mataralar gibi ürünlerden kaçınalım.

Hepimize iyi bir eğitim yılı diliyoruz :)

Yazarlar