Yaşam Ölen teröristin iadesi istendi

Ölen teröristin iadesi istendi

25.03.2008 - 00:43 | Son Güncellenme:

.

Ölen teröristin iadesi istendi

İran askeri kaynaklarınca çatışmada öldürüldüğü açıklanan ancak resmi kayıtlarda sağ görünen “Dr. Afat” kod adlı PJAK’a üye terörist Eşref Karabakan’ın yargılandığı davada iade talepnamesi hazırlandı.
Aynı dosyada yargılanan ve dört ay önce bir istihbarat üzerine öldürüldüğü açıklanıp nüfustan kaydı düşülen, ancak Kuzey Irak’ta faaliyetlerde bulunduğu bilinen örgütün üst düzey sorumlularından Hıdır Sarakaya’nın davası da öldüğü gerekçesiyle düştü.
Karabakan, PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Rıza Altun, Ali Haydar Kaytan ve Sarıkaya ile birlikte ömür boyu hapis cezası istemiyle gıyabi tutuklu olarak yargılanıyordu.
İran’ın Türkiye sınırındaki askeri birliklerinden Seyyiduş-Şuheda Hamza Karargâhı Komutanı General Hasan Restgarpenah, Karabakan’ın öldürüldüğünü açıklamıştı. Karabakan’ın ailesi oğulları adına mevlit okuttu ancak aile nüfus kayıt tablosuna göre yaşıyor göründüğü belirtildi.
PKK’nın önde gelen isimlerinden olan ve daha sonra örgütün “Reformcular” kanadında yer alıp silahlı eylemlere karşı çıktığı için örgütten ayrılan “Ekrem” kod adlı Sarıkaya’nın da nüfus kaydına ölü geçirilmesi nedeniyle Karabakan ile birlikte yargılandığı davası düşürüldü.
Sarıkaya’nın, halen internet sitelerinde yazılar yazdığı belirtildi.

Yazarlar