Yaşam Ölü deyip bebeği kutuya koydular!

Ölü deyip bebeği kutuya koydular!

31.05.2009 - 03:18 | Son Güncellenme:

Tüp bebek tedavisi sonucu erken doğum yapan annenin bebeklerinden biri doğumdan hemen sonra öldü. Diğer bebek de ertesi gün, öldüğü belirtilerek babasına karton reçel kutusunda teslim edildi. Evde yaşadığı ortaya çıkan bebek kurtarılamadı

Ölü deyip bebeği kutuya koydular

Balıkesir’de, evlendikten dokuz yıl sonra, tüp bebek tedavisinin ardından erken doğumla ikiz erkek bebek sahibi olan Hatice ve Hüseyin Bölme çiftinin mutlulukları kısa sürdü. Doğumdan 20 dakika sonra bebeklerinden biri yaşamını yitirdi. Diğer bebek de bir gün sonra “Öldü” denilerek, karton reçel kutusu içinde babasına teslim edildi. Baba, defin işlemleri için iki saat otomobilinin bagajında taşıdığı ve evde nefes aldığı fark edilen bebek hemen hastaneye kaldırıldı ancak yaşatılamadı.
Bölme çifti, İstanbul’daki özel bir hastanede altı ay önce tedavi gördü. Hatice Bölme (38), tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı. 27 Mayıs’ta 24 haftalık hamile olan Hatice Bölme, kaldırıldığı Balıkesir Doğumevi’nde erken doğum yaparak ikiz erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeklerden biri 20 dakika sonra öldü. “Halil” adı verilen 550 gram doğan diğer bebek kuvöze alındı.
Taburcu edilen anne Hatice Bölme, ölen bebeği defnetmek için hastaneden ayrıldı. Bir gün sonra telefonla diğer bebeğin de öldüğü bildirildi. “Öldü” denilen bebek, Hüseyin Bölme’ye (37), karton reçel kutusu içinde teslim edildi. Baba Bölme, Halil’i eşinin görmesi için eve götürdü. Hatice Bölme, oğlunu kucağına alarak okşamaya başladığında, yanındaki yakınları bebeğin nefes aldığını fark etti.
Çift, bebeği hemen özel hastaneye götürdü. Tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilen ve iki saatlik yol boyunca solunum desteği sağlanan bebek, Bursa’daki hastanede kurtarılamadı. Baba Bölme, doğumevi yetkililerinden şikâyetçi olacağını söyledi. 

‘Solunum güçlüğü vardı’

Bursa’daki özel hastanenin doktoru Filiz Oktay, bebeğin hastaneye geldiğinde solunum güçlüğü çektiğini söyleyerek, “Hastanemizde gerekli tıbbi müdahaleler yapıldı ancak, bebek saat 23.30 itibarıyla kalp ve akciğerlerin iflası sonucu yaşamını yitirdi, bu sabah ailesine teslim edildi” dedi.
Halil bebek, Balıkesir’de ikizi Hamza bebeğin yanında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Bakan’dan ‘en  ağır ceza’ talimatı
Sağlık Bakanı Recep  Akdağ, Bölme ailesinin dramını Erzurum gezisinde öğrendi. Bakan Akdağ, “Kim bir hata veya yanlış yapmışsa, ihmal de bulunmuşsa, en ağır cezayı almaları için Teftiş Kurulu Başkanı’na talimat verdim” diye konuştu.

Yazarlar