Geri Dön

Ömrü uzatan besinler

Dünyaca ünlü İngiliz şef Jamie Oliver, ömür uzatan 100 besini açıkladı.

Ömrü uzatan besinler

100 yaşına kadar sağlıklı bir ömür sürmek için tüketilmesi gereken en iyi 14 gıdayı listeleyen Dünyaca ünlü İngiliz şef Jamie Oliver yaptığı lezzetli yemeklerde de bu besinlere öncelik veriyor.

Haberin Devamı


‘Jamie's Super Food’ adlı TV programı kapsamında, en sağlıklı beslenme alışkanlıklarını keşfetmek üzere dünyayı dolaşan Oliver Costa Rica, Japonya ve Yunanistan ’ı da içeren ülkelere seyahat etti. Oliver’ın 14 ‘kahraman’ gıdadan oluşan listesinde günlük olarak tüketilmesini tavsiye ettiği besinler arasında yumurta, sarımsak ve taze meyve gibi seçenekler yer alıyor.


Ünlü şef söz konusu listeyi programında, “Olay kurt üzümü ve yeşil içeceklerden ibaret değil. Basit gıdaları akıllıca pişirmekten bahsediyorum.

Mütevazı malzemeleri kullanarak şu ana kadar yediğim en basit ve lezzetli yemekleri pişiriyorlar” sözleriyle tanıttı.

Radikal'in haberine göre; Oliver’ın sağlıklı beslenme ve daha uzun bir ömür için verdiği diğer öneriler arasında et porsiyonlarını azaltmak, su tüketimini arttırmak ve kahvaltıyı sağlam yapmak var: “İnsanların nasıl daha uzun ve verimli bir ömür geçirdiklerini görmek üzere dünyayı dolaşırken, bu şekilde yaşayanların kahvaltıyı sıkı tuttuklarını gördüm."

Haberin Devamı

İŞTE JAMİE OLİVER’IN ‘KAHRAMAN’ GIDALARI

1. Yumurta

2. Keçi sütü (feta peyniri)

3. Balık

4. Tatlı patates

5. Otlar

6. Tofu

7. Ceviz

8. Börülce

9. Taze meyve

10. Deniz yosunu

11. Hint pirinci

12. Sarımsak

13. Karides

14. Şili Biberi (The Independent)

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber