Kültür Sanat Onlar adaya vurunca..

Onlar adaya vurunca..

04.09.2015 - 14:04 | Son Güncellenme:

Sinemaseverleri sinema salonlarında 7’den 70’e herkesin beğenerek izleyebileceği birbirinden farklı filmler bekliyor… İşte haftanın filmleri: Robinson Crusoe ve Cuma, Piyasadan Büyük Alacağımız Var, Karayel Poyraz, Transporter: Son Hız, Ben Kimim?, Minyonlar ve Şeytanın Gecesi…

Onlar adaya vurunca..

Onlar adaya vurunca..

Haberin Devamı

Robinson Crusoe ve Cuma(Robinson & Cuma)

Issız adaya düşüşünün 15. yılını kutlayan Robinson Crusoe ve Cuma, yaşadıkları yalnızlığa dair sıkıntıları ayyuka çıkmışken ada sahiline yanaşan bir gemi görürler. Bu yelkensiz ve direksiz gemiden Viktor isminde maceracı bir adam iner. Viktor, gemisine doldurduğu hayvanlarıyla yozlaşan dünyanın kötülüklerinden kaçmış ve yaşayabileceği yeni bir dünyanın arayışına girmiştir. Üstelik bu adaya yalnız da gelmemiştir. Biri öz, biri evlatlık iki güzel kızı da onunla birlikte bu seyahate çıkmışlardır. Viktor’un kızları Donelya ve Yanarin manastır terbiyesiyle yetişmiş, genç ve güzel iki kızdır. Robinson ve Cuma bu konuklarını memnuniyetle adalarına kabul ederler ve yalnızlık içinde geçen sıradan yaşamları böylelikle birden renklenmeye başlar.

Filmin yönetmenliğini Gürcan Yurt yaparken oyuncu kadrosunda Serhat Kılıç, Damla Debre, Beyti Engin, John Nyambi, Ebru Yücel gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

Piyasadan Büyük Alacağımız Var

Tiyatro yaptıkları Yeşilçam Sahnesi ne hiç seyirci gelmediği için maddi sıkıntılarına çözüm arayan üç arkadaş; Ediz, Tarık ve Kadir; bahtsız yönetmen Ertem ve yardımcısı Ayşen ile bir araya gelerek Genç Kafa adında yeni bir ekip kurarlar ve dizi projesi için demo hazırlayarak kanallarla görüşmeye başlarlar. Görüştükleri kanallardan biri projelerine ciddi bir ilgi gösterir. Ancak dizinin kabul haberini bekleyen arkadaşlar kanalın dizi fikrini aynen alıp, başka bir ekiple çektiğini büyük bir şaşkınlıkla öğrenir.

Filmin yönetmenliğini Ekin Akçay yaparken oyuncu kadrosunda İzzet Başlak, Ali Yiğit San, Rabia Tutal, Ali Rıza Kara, Baran Erdoğan gibi isimler rol alıyor.

Karayel Poyraz

Büyük metropol İstanbul dan Karadeniz Bölgesi ne yaşamaya ev yerleşmeye gelen gençler farklı hayat görüşlerine sahiptirler. Üniversite yıllarındaki kurdukları müzik grubu en büyük tutkularıdır ve müzik onları gitgide yakınlaştırır. Fakat farklı mekanlarda çalmaya başladıktan bir süre sonra pek çok müzisyenin düştüğü ikileme onlar da düşer ve piyasa müziği/ ideal müzik yapma arasında kalırlar. İşin içine maddiyat da girince fikir ayrılığı ile dağılırlar. Hepsi ayrı müzik tutkunu olan bu arkadaşlar, ölüm kalım savaşı veren yakın bir dostlarını kurtarmak için yeniden bir araya geleceklerdir.

Filmin yönetmenliğini Levent İnanır yaparken oyuncu kadrosunda Yüksel Arıcı, Numan Çakır, Hikmet Karagöz, Levent İnanır, Yıldırım Beyazıt gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

Transporter: Son Hız(The Transporter Refueled)

Artık eski hızlı hayatını terketmiş olan Frank Martin (Ed Skrein), Fransa nın güneyinde yaşamakta ve sadece bazı çok gizli teslimatlarla ilgilenmektedir. Ancak yaptığı son teslimat başına büyük iş açacaktır: 3 güzel kadına şoförlük yaptıktan sonra, onu ziyarete gelmiş babasının Rus mafyası tarafından kaçırıldığını öğrenir. Babasını kurtarabilmek için Anna (Loan Chabanol) önderliğindeki kadınlarla tehlikeli bir işbirliğine girişmek zorunda kalacaktır.

Filmin yönetmenliğini Camille Delamarre yaparken oyuncu kadrosunda Ed Skrein, Loan Chabanol, Ray Stevenson, Lenn Kudrjawizki, Tatiana Pajkovic gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

Ben Kimim?(Who Am I?)

Genç bir bilgisayar dehası olan Benjamin, sadece Almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. Yer altı bir hacker grubu, Benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, Benjamin bu tehlikeli teklifi kabul eder ancak bu tehlikeli oyunlarda başına geleceklerden habersizdir.

Filmin yönetmenliğini Baran Bo Odar yaparken oyuncu kadrosunda Trine Dyrholm, Elyas M barek, Hannah Herzsprung, Tom Schilling, Wotan Wilke Möhring gibi isimler rol alıyor.

Minyonlar(Minions)

Tarihin başlangıcından itibaren varolan minionlar, çağlar boyunca tek bir amaca sahip olmuştur: Kötü bir efendiye hizmet etmek. Bu uğurda dinozorlardan Firavun a, Napolyon dan Dracula ya pek kişiyi deneseler de hepsinin sonu yok olmak olur. Sonunda Antarktika ya yerleşip insandan uzak bir yaşam kurarlar. Ancak 1960 lı yıllar geldiğinde bir grup maceracı minion, Amerika ya gider ve kendilerine yeni efendiler aramaya başlarlar.

Filmin yönetmenliğini Pierre Coffin, Kyle Balda yaparken seslendirenler arasında Sandra Bullock, Steve Carell, Jon Hamm, Hiroyuki Sanada, Jennifer Saunders gibi isimler var.

Haberin Devamı

Şeytanın Gecesi(Exeter)

Yıllar önce terkedilmiş bir akıl hastanesi binasında bir grup genç parti yapmaya karar verirler. Bir zamanlar hastalarına gösterdikleri kötü muameleyle hatırlanan bu hastane binasında gençler, alkol ve uyuşturucuların da etkisiyle ruh çağırma seansı yaparlar. Ancak kötü ruh, içlerinden birini ele geçirir. Yardım çağırmak istediklerinde ise hastanede kapalı kaldıklarını ve tüm iletişim araçlarının kesildiğini anlarlar. Başarısız bir şeytan çıkarma denemesi ise çok daha ölümcül bir gücü açığa çıkarır. Gençler hayatta kalmak için hastanenin içinde sakladığı gizemleri çözmek durumunda kalacaktır.

Filmin yönetmenliğini Marcus Nispel yaparken oyuncu kadrosunda Jenny Shakeshaft, Brittany Curran, Stephen Lang, Kelly Blatz, Gage Golightly gibi isimler rol alıyor.