Bir başka fetiş noktası: Göbek deliği

Bu başlık için çok düşündüm. “Fetiş” kelimesi yanlış anlaşılır mı acaba diye ama sözlüğe fetişin kelime anlamına bakınca da karşıma şu çıktı: “ilkel toplumlarda, doğaüstü gücü ve etkisi bulunduğuna inanılan canlı ya da cansız varlık”. Tamam o zaman sorun yok, başlığımız tam da anlatmak istediğim şekilde oldu.

Arzu nesnesi, en seksi bulunan bölgeler diyebilir, bu fetiş konusunu uzattıkça uzatabilirim. Evet, bu sefer konumuz göbek deliği ve siz farkında olmasanız bile göbek deliğiniz karşı cinsi son derece etkiliyor.

Haberin Devamı

2012 senesinde Google’da fetiş konusunda en fazla aranan konular arasında göbek deliği bulunuyor. Kısaca insanlar Google görsellerinde bile göbek deliğine odaklanmışlar. Sebebi nedir sizce?

İnanmayacaksınız ama bu konunun ardından yapılmış pek çok psikolojik araştırma dahi var. Uzmanların bazıları, göğüsler ve vajina arasında kalan yani iki cazibe merkezi arasında duran bir estetik olarak nitelendirmişler. Bazıları bir delik olduğu için vajinaya benzerliğine dikkat çekmişler (bana göre bu değil, ne alaka?) …

Benim düşüncem ise, tam bedenin ortasında, muhteşem bel kavisinin ve kalça genişliğinin başladığı ve leğen kemiğini ortalayan bir yapı.

Ayrıca ayrılsak da annemizden kalan hatıra, bedenimizde taşıdığımız tek bağ…

Duygusal yönü de var yani…

Şimdi bir estetik cerrah olarak bunları size neden yazıyorum? Çünkü göbek deliğinin form kaybetmesinden şikayetçi olan hastalarıma son derece pratik bir çözüm sunuyorum. Başrolde Örümcek Ağı estetiği için kullandığımız ipler var.

Göbek deliğinin form kaybetmesinin sebebi hızlı kilo alıp verme, doğum veya yaş alma olabilir. Bildiğiniz gibi göbek deliğinin İngilizcesi “belly button”dur yani “göbek düğmesi”. Kısaca eğer göbek düğmenizin boyutu palto düğmesine doğru büyüdüyse bu estetik açıdan sizi rahatsız edecektir. Ayrıca bu alanda buruşmalar da söz konusu. İşte biz burada kişiye özel, sorun ne ise ona yönelik bir çalışma yaparak, müdahale ediyoruz. Aşırı buruşma varsa, biraz yağ transferi yapıyoruz. Büyüyen göbek deliğinin tek sorumlusu aşağı düşmesidir. İşte bu durumda da göbek deliğini yukarı, olması gereken yere çekmek için de, az evvel bahsettiğim ipleri kullanıyoruz. Son derece pratik bir uygulamadır. Birkaç müdahalenin yapıldığı estetik operasyonlarda sıklıkla yaptığımız bir işlemdir.

Haberin Devamı

Son olarak göbek deliği deyip geçmeyin, gerçekten çok önemli!

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın…

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com