En sık duyulan estetik cerrahi mitleri

Bu haftaki yazım hastalarımdan en fazla duyduğum ve hala bu sorular soruluyorsa demek ki biz estetik cerrahlar tam manasıyla konuyu anlatamamışız dediğim, şehir efsanesi gibi mitlerden oluşuyor. Hadi başlayalım...

Sadece güzellik için

Hayır. Estetik cerrahiden yardım almayı düşünenlerin %88’i kendimi daha iyi hissetmek, özgüvenimi tekrar kazanmak için uygulamalara sıcak bakıyorum cevabını vermişler

Çok pahalı

Evet doğru ama eskiden. Eskiden gerçek anlamda servetlerin döküldüğü bir konuydu ama teknoloji saolsun, artık gelişen cihazlar, pratik teknikler, ameliyatsız çözümler, hemen her kesimden bütçenin estetik cerrahiden yardım almasını kolaylaştırıyor. Ayrıca rekabetçi piyasa, merkezlerin ödeme kolaylıklarını sunmasına sebep oluyor. Bu da bütçeyi zorlamadan ve sarsmadan estetik uygulamalardan faydalanmak demek aslında.

Haberin Devamı

İz olur

Estetik cerrahide işte en fazla gelişen alan bu. İz konusu. Artık yapılan izleri silikleştirebiliyor, gizleyebiliyor ve hatta izsiz prosedürlerle işlemleri yapabiliyoruz. Söz gelimi meme estetiğinde implantları yerleştirirken ya meme altına, gözükmeyen çizgilerle işlem gerçekleştirip ya da areola dediğimiz meme haresi çizgisine saklayabiliyoruz. Karın germeyi olabildiğince aşağıdan, sezaryen dikişi içine, yüz germe izlerini ise saçların içine gizleyebiliyoruz. Elbette Örümcek Ağı estetiği gibi kesi yapılmadan uygulanan işlemlerde, iz konusu gündemde bile olmuyor.

Lipo, kilo kaybı demek

Liposuction için gelen hastalarım en fazla kilo vermekten bahsederler. Oysaki liposuction bölgesel olarak şekillendirmeye fayda sağlar. Siz kilo verseniz, farklı yerlerden verirsiniz zaten bölgesel yağlanma olan alandan veriyor olsanız, liposuctiona ihtiyaç duymazsınız. Liposuction sonrası illaki yediğinize, içtiğinize ve egzersizlerinize dikkat etmelisiniz. Kalıcı sonuçlar için bunlar şart.

Medikal doktor, plastik cerrah aynı

Hayır değil. medikal doktorlarımız 6 sene tıp okumuş ve uzmanlığını yapmamış doktorlarımızdır, ameliyat yapamazlar. Plastik cerrahlar ise 6 senenin üzerine, plastik cerrahi uzmanlığını okumuş ve ameliyat yapabilen cerrahlardır.

Haberin Devamı

Her botoks aynı

Öncelikle botoks bir marka ismi, dile yapışmış, jenerik bir marka olmuş, tıpkı geliştirdiğim, isim babası olduğum Örümcek Ağı estetiğinin her iple yapılan uygulamaya kullanılması gibi. Bugün piyasada farklı markaların çıkardığı botulinum toxinler bulunuyor. Siz hangi markanın uygulaması yapılacaksa, mutlaka sormanızı ve kontrol etmenizi öneriyorum. Güçlü firmalar ürünün soğuk zincirle ulaştırılmasından tutunda, merkezlerdeki doktorlara geliştirdikleri ürün hakkında eğitimler organizasyonu vermeye kadar, bilimsel bir alt yapıyla çalışırlar. Kısaca iyi sonuçlar alabilmek için uygulayıcı kadar marka da çok önemli

Meme implantları kanser yapar

FDA’nın yani Dünya Sağlık Örgütü’nün en fazla dikkat ettiği ve sürekli geri bildirimleri takip ettiği konuların başında meme implantları geliyor. Bugüne kadar meme implantları konusunda “kanser yaptı” şeklinde bir vakaya rastlanmadı. Hatta öyle ki, meme kanserinden dolayı, göğüslerini kaybetmiş hastalarımıza, tekrar meme sahibi olabilmesi için meme implantlarından faydalanıyoruz.

Haberin Devamı

Meme implantları emzirmeye engel

Elbette değil ama burada dikkatli olunması gereken konu, cerrahiyi yaparken yani implantı yerleştirirken dokulara zarar vermemektir. Bu da profesyonel bir estetik cerrah demektir. Memesinde implant olan ve bebeğini sağlıklı ve yeteri düzeyde emziren pek çok anne var.

Çok riskli

Her cerrahinin riski var. Aynen İstanbul trafiğinde işe gitmeye çalışmak gibi. Burada en önemli konu, seçtiğiniz cerrah ve ekibidir. Hiçbir cerrah risk almak istemez çünkü bizler önce bedene saygılıyızdır, her şeyden evvel hastanın sağlığı gelir. İşte ben ve ekibim sırf bu yüzden son derece basit bir operasyon olsa bile en az 2 cerrah arkadaşım, anestezi doktorum ve yardımcıları şeklinde, ortalama 7-8 kişilik bir ekiple operasyonu yaparız. Bu maliyetleri artıran bir durum olsa da, dediğim gibi her şeyin başı sağlık

Sadece kadınlar için

Elbette değil. Çalışmalar 1997’den 2013’e %273 oranında erkeklerde artış olduğunu gösteriyor. Bu demek oluyor ki erkekler de iyi hissetmek, iyi görünmek ve bir yaşam sürmeyi istiyorlar.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com