Cazibe, çekicilik, en fazla kadınlara yüklenmiş bir misyon gibi gözüküyor. Son 50 yıldır bu konu hakkında yapılmamış araştırma, sunulmamış teori yok gibi diyebiliriz. Hepsinin ardında yatan konu ise, üreme ve üretkenlik kısaca çoğalma içgüdüsü

Internette en fazla okunan konuların başında cinsellik, aşk ve ikili ilişkileri konu alan içeriklerdir. Bir estetik cerrah olarak bana gelen hastalarımın da yine birincil konusu dolaylı da olsa, özgüven, iyi hissetme ve bir başkasına güzel görünme arzusudur. Yaklaşık 17 senedir bu mesleği yapıyorum. En fazla kadın hastalarım oluyor ve inanın hemcinslerime nazaran onları daha iyi anladığımı hissediyorum. Kadınlar çok zeki ve estetik cerrahinin geleceğine kesinlikle onlar yön veriyor. Fakat bazen karşı cinsin çok da umurunda olmayan ayrıntılara takıldıklarını gözlemliyorum. Bunu ifade ettiğim zaman şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar ama dediğim gibi ortada yapılmış araştırmalar ve bilimsel gerçekler var.

Haberin Devamı

Başlığımızda geçen o çekici 5 noktayı hemen yazayım size:

Gözler, dudaklar, saçlar, cilt ve popo

Bakın bunların içinde burun yok

Ki burun estetiği, dünyada en fazla yapılan estetik cerrahi müdahalesidir.

Bakın bunların içinde meme de yok

Ki meme estetiği, dünyada en fazla yapılan estetik cerrahi müdahaleler içinde 2. sıradadır.

Şimdi bu 5’lin neden erkekler tarafından çok daha çekici bulunduğuna bakalım.

En başta da söylediğim gibi, sebebi son derece duygusal!

Kadınlar ve erkekler çoğalmak için yaratılmış varlıklardır. Eşlerimizi, sevgililerimizi seçerken genellikle kabul etmesek de yani beğenilerimizin arkasında hep bu çoğalma içgüdüsü yatar.

Gözkapakları düşmüş bir yüz çehresi, yaşlılığın ilk göstergelerindendir. Yine aynı şekilde dolgun dudaklar, parlak saçlar ve taze bir cilt gençliği ifade eder. Kıvrımlı bir popo hattı da gençliği yani doğurganlığı çağrıştırır.

Kliniklerime gelerek burun estetiği olmak isteyen hastalarıma eğer gerçekten total yüz güzelliğine uyumlu ama kendince uyumsuz bir burun şekilleri varsa, mutlaka bunu söylerim. Burun illaki hokka gibi olacak diye bir şart yok. Hatta son derece şekilsiz olsa dahi, bazı burunlar yüze öylesine bir hava katar ki, hiç kimse aksini söyleyemez. O burunu düzeltseniz, eminim mevcut yüzün tüm karakteristiği kaybolacaktır.

Haberin Devamı

Peki, bu 5’li cazibe merkezi için estetik cerrahi ne gibi seçenekler sunuyor şimdi onlara bakalım:

Göz çevresi yaşlanma belirtilerinin ilk olarak gözüktüğü alanlardır. Kırışıklıklar oluşmadan botoks uygulamalarına sıcak bakmanız en doğru seçenek olacaktır. Göz kapağı düşüklüğü içinse, son derece pratik bir şekilde çözümlediğimiz cerrahi uygulamalardan faydalanmak mümkün.

Dudakların taze, nemli ve dolgun duruşu çok önemli. Bunun için dudak dolguları ve yağ transferi uygulamaları son derece etkili sonuçlar veriyor.

Saçlar aslında en önemli aksesuarlarımızın başında geliyor. Özellikle zayıf, cılız ve dökülen saçlar için Organik Saç enjeksiyonunu öneriyorum.

Cildinize 25 yaşından sonra mutlaka bir yaşlanma karşıtı krem sürmelisiniz. Örümcek Ağı kreminin de ortaya çıkış noktası da tam burası zaten

Haberin Devamı

Ve kalçalar… Brezilya poposu estetiği olarak geçen bu cerrahi müdahale aslında, popo bölgesine muazzam bir şekil ve kontür düzeltme olanağı sunuyor, değerlendirebilirsiniz.

Son olarak suratınıza kocaman bir gülümseme eklemeyi unutmayın…

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.bulentcihantimur.com