HydraFacial, Bambu masajı ve Cilt bakımı

Sağlıklı cilt, en güzel cilt. Cildin sağlığını bozan faktörler arasında ise en fazla, beslenme, çevresel faktörler ve tam manasıyla bakımı ihmal edilmiş olanlar bulunuyor. İhmal edilen cilt ise, maalesef en başta doğal parlaklığını kaybediyor, sağlıksız bir görüntüye ulaşıyor.

Oysaki cilt bakımının karmaşık, zor ve bir o kadar zaman alıcı bir yanı yok. Özellikle teknolojinin bizlere sağladığı avantajlarla, yarım saat içinde cildimizin kaybolan doğal parlaklığını tekrar kazandırabiliyor, beslenmesini ve nemlenmesini sağlayan içerikleri basitçe ona verebiliyoruz. İşte bu muhteşem teknolojinin adı HydraFacial. Ama Zorlu Center Teras evlerde bulunan DoctorB Clinic’te bu etkili uygulamayı, tam manasıyla bir dinlenme, arınma, tedavi ve bakım seansına çeviriyoruz.

Haberin Devamı

HydraFacial nedir?

HydraFacial FDA onaylı bir sistem. Üst seviyede hidradermabrasyon, kimyasal soyma, otomatik ağrısız ekstraksiyon yani kan dolaşımını artırıcı vakum, cilt tipine göre antioksidanlar, Hyaluronik Asit ve yine cilt tipine göre peptitlerin özel bir sunumunu bir araya getiren, çok basamaklı ve farklı tedavileri birleştirmiş bir uygulamadır. Tüm bunları, kesi yapmadan veya ciltte herhangi bir tahriş oluşturmadan, üstelik son derece hızlı bir şekilde yapıyor.

HydraFacial ne işe yarar?

Tüm cilt tipleri için uygun olan sistem, sadece genel cilt sağlığına katkı sağlamak için değil, aynı zamanda iyileştirici özellikleriyle de son derece etkili bir cilt tedavi programıdır.

Özellikle ince çizgiler ve kırışıklıklar, cilt esnekliği ve yumuşaklığı, cilt tonunun düzgünlüğü ve canlılığı, deri dokusu, kahverengi noktalar, yağlı ve gözenekleri tıkanmış ciltler, genişlemiş gözenekler ve yaşlanma belirtilerine karşı muazzam bir performans gösterir.

HydraFacial Vorteks-Füzyon sistemiyle çalışır, cilde antioksidanlar, Peptidler ve Hyalüronik Asit gibi hayati besinleri emdirirken, aynı anda, cildi ölü hücrelerden arındırır.

Dört mevsim yapılabilen bir işlem olan HydraFacial, özünde cildi yıpratmadan yeniliyor, kombine bir cilt bakımı seansı sunuyor.

Haberin Devamı

Dediğim gibi HydraFacial cilt bakımını yeni açılan Zorlu kliniğimde çok daha etkili olması için farklı uygulamalarla kombine edilerek tatbik ediyoruz.

Cilt sorunları dinlendikten ve kapsamlı cilt analizi yapıldıktan sonra, kişiye özel oranlamalarla HydraFacial solüsyon miktarları planlanıyor. Cildin maksimum fayda sağlaması için tedavinin planlaması son derece önemli ayrıca bir diğer önemli konu ise eğitim. HydraFacial cihazının kullanımı konusunda titizlikle eğitim alan uzman estetisyenlerin cihazın kullanımına ait sertifikaları var.

HydraFacial işlemi tamamlandıktan sonra cildi sakinleştirmek amacıyla yulaf özlü nem maskesi uygulaması yapılıyor. Bu maskenin içeriğinde yosun, menekşe ekstresi, yulaf A, B ve E vitamini bulunuyor.

Uygulamanın en sonunda ise, Bambu Masajı yapılıyor.

DoctorB Clinic Bambu Masajını HydraFacial uygulamasıyla kombinliyor çünkü bu şekilde hem yüzdeki ödem hızlıca atılıyor, hem de cildin rahatlatılması sağlanıyor. Bambu Masajında silindir, ufak bambudan yapılmış doğal bir çubuk kullanılıyor. Kliniğimizin Brezilyalı doktorunun ülkesinden özel olarak getirttiği bambu masaj çubukları, dar ve girintili, parmakların ulaşamadığı yerlere ulaşılıyor ve daha homojen bir şekilde yüze dokunuluyor. Yapılan masajın da özel teknikleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Bambu Masajı çok fazla kullanılan ama hep ihmal edilen yüz kaslarını rahatlatmak, derin yüz kaslarına uyarı göndermek, mimikleri gevşetmek ve kan dolaşımını uyarmak için son derece etkili bir masaj tekniği.

Selülit tedavisinde ve liposuctoin sonrası etkili

Bambu masajı ayrıca yüz bölgesi dışında tüm vücuda yine özel masaj teknikleriyle yapılabiliyor. Brezilyalı kadınların selulit tedavisi için özellikle tercih ettiği Bambu masajı ve özel tekniği, şu an İstanbul’da sadece DoctorB Clinic’te uygulanıyor. Vücut Bambu masajı ayrıca, liposuction operasyonu sonrasında yapılabilecek, son derece etkili bir uygulama. Liposuctiondan sonra oluşabilecek dalgalanma, yağ dağılımı dengesizlikleri ve kan dolaşım sistemi bozukluklarına son derece iyi geliyor.

HydraFacial işleminden sonra ya da sadece tek başına Bambu masajının rahatlatıcı ve düzene sokucu etkisinden faydalanmanız mümkün.

Anında sonuçları görebildiğiniz ve uzun süreli cilt sağlığına son derece fazla yararları olan HydraFacial tedavisi nazolabial kıvrımların, ince çizgilerin, hiperpigmentasyon sorunlarının, yağ ve tıkanıklık ve hatta cilt kırışıklıklarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olurken, cildin nemlenmesini de sağlıyor. Ardından yapılan maske ve Bambu masajı da benzersiz bir cilt bakımı deneyimi sağlamanıza yardımcı oluyor.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com