Muhtemelen daha evvel duymadığınız 10 burun estetiği gerçeği

Mart, Nisan ve Mayıs ayları burun estetiğine oldukça fazla talep olan bahar aylarıdır. Bunun nedeni sanıyorum baharla birlikte yenilenme ve uzun zamandır düşünülen ama bir türlü harekete geçilemeyen bu karar için artık motivasyonun tam manasıyla oluşması olabilir. Aslında sadece bu 3 ay için değil, tüm sene boyunca, tüm dünyada, her geçen gün burun estetiği olmak isteyenlerin sayısı artıyor. Sizlere bu hafta daha evvel muhtemelen daha evvel duymadığınız 10 burun estetiği gerçeğini yazdım. Burun estetiği olmak isteyenlere kılavuz olabileceği inancındayım.

Haberin Devamı

1. Rinoplasti yani burun estetiğine her geçen gün talep artıyor. Amerikan Plastik Cerrahi Derneği istatistiklerine göre, 2015'te, 145.000’i aşkın sayıda kişi burun ameliyatları için estetik cerrahlara başvurdu.

2. Burun estetiği sadece estetik görüntü amacıyla yapılmaz. Birçok hasta, sapmış bir septumdan ya da büyük bir konkadan şikayetçidir yani burnun nefes alırken havayı ısıtan ve filtreleyen kısımlarında sorun vardır, bu da pek çok yandaş sorunu beraberinde getirir. Horlama, uyku apnesi, nefes alamama gibi. Hatta bu sorunlar göz altı morluğuna ve hatta ciltte bile renk değişimine yol açabilir. Evet erkekler ve kadınlar sadece estetik için bu operasyona başvurmuyorlar. Eşit sayılarda ve tüm yaş gruplarında oluşabilecek travma, yaralanma veya nefes alma zorluklarından çekilen acıların durdurulması veya azaltılması için yapılan bir operasyon olduğunu da söyleyebiliriz.

3. Burun estetiği sonrasında ses tonunun değişmez merak etmeyin. Tabii eğer doğru, deneyimli bir doktora giderseniz muhtemelen ses tonunuz değişmez. Bazı doktorlar sesinizin rinoplastiden sonra değişebileceğini söyleyecektir ama aslında eğer doğru bir burun estetiği uygulaması yapılırsa bu doğru değildir. Belki sadece tıkanık burun sesiniz açılabilir o kadar.

4. Kliniklerimizde kullandığımız ve sanal gerçeklik uygulaması ile sonrası halinizi gösteren servisimiz var. Bilgisayarla üretilen bu burunlar sizin sonradan enteresan bir burunla karşılaşma riskinizi azaltan ve bir nebze olsun sizi rahatlatan uygulamalardır. Fakat şunun garantisini verebilirim, hiçbir bilgisayar, iyi bir cerrahın yerini tutamaz yani, çıkacak sonuç, her zaman çok çok daha iyi olacaktır. Burun estetiği için seçtiğiniz cerrahın işin uzmanı olduğundan, dileklerinizi ve isteklerinizi iyi anladığından ve rinoplasti sanatında uzman olduğundan emin olun, bence bu yeterli bir kriter.

Haberin Devamı

5. Fiyatlar düşündüğünüzden daha uygun. Ama maalesef buradan fiyat veremiyorum. Size ömür boyu estetik, nefes aldıran ve hayalini kurduğunuz bir estetik görüntüye kavuşturacak bir burundan bahsediyoruz. Bu sebeple, konunun ucuzuna lütfen kaçmayın. Seçtiğiniz doktorlardan fiyatları alın ve bütçenizi ona göre ayarlayın.

6. Burun estetiği ameliyatları ortalama 1-2 saat sürer ve iyileşme süreci ise hafif ila orta derecededir. Yapılan burun estetiğinin çeşidine göre belirlenen anestezi şekli de değişir. Lokal de olabilir, genel de. Tamponsuz, alçısız da olabilir ya da tam tersi. Burada hangi tekniğin kullanıldığı ve sizin burnunuzun yapısı önemlidir.

Haberin Devamı

7. Kış ve bahar aylarında burun estetiğine artan bir talep olur. Bunun sebebi, en başta da söylediğim gibi yaza hazırlıktır. Fakat kış ve bahar aylarında izin alamayan ve yıllık izinlerini bu operasyon için kullanan pek çok hastam bulunuyor. Kısaca ne zaman hazırlasınız, burun estetiği yaptırabilirsiniz.

8. Ağrınız olabilir de olmaya bilir de, yine aynı şekilde morarma, şişme kızarma olabilir de olmaya bilir de, bunların hepsi sizin yapınıza ve size uygulanacak teknikle ilgilidir. Ama hepsi için operasyon sonrası kullanacağınız takviye ilaç ve kremlerle kontrol altına alınabildiğini söyleyebilirim.

9. Ameliyat sonrası 2 yastıkla yatmak iyi bir fikirdir. Başınızı biraz yüksek tutmak, gece şişmesini azaltmak için faydalı olabilir. Birkaç gün sonra tekrar normal yatış sürecinize dönebilirsiniz.

10. Erkek ve kadınlar için burun estetiği farklılaşır. Yani iki cinse aynı burunları yapamazsınız, yapmamalısınız. Burun estetiği yüzde 90 sanat işidir diyebilirim. Bir erkeğin burnunun açısı ve eğimi bir kadınınkinden farklıdır ve birçok tecrübeli plastik cerrahın buna uymadığını ve bu ayrıntıyı gözden kaçırarak sanatını konuşturamadığını görmek ise çok üzücü. Erkeklere feminen bir burun yaparsanız, hastanız mutsuz olacaktır.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com