Tüp mide operasyonu sonrası için 10 ipucu

Sleeve gastrektomi diğer adıyla tüp mide operasyonları, son 2 senedir oldukça fazla yapılan ve sıkça duyduğumuz bir müdahale halini aldı. Operasyon ehil ellerde yapıldığı sürece, sorunsuzdur ve kilo vermenize yardımcı olması için midenizi küçülen bir kilo kaybı ameliyatıdır. Bağırsak yolunun rekonstrüksiyonu yapılmadığı için gastrik bypass cerrahisiyle karşılaştırıldığında daha az invaziv bir işlemdir.

Şimdi burası benim konum değil, ülkemizde bu cerrahileri son derece başarılı bir şekilde yapan pek çok cerrahımız var. Kilo sorunu olan kişiler hızlıca kilolarını veriyorlar ve başlangıç kilolarına bağlı kalarak ortalama 1-2 sene içinde ideal kilolarına kavuşuyorlar. İşte benim kısmım bundan sonra başlıyor.

Haberin Devamı

Kilo verme sonrası estetik cerrahi nedir?

Bu bahsettiğim süreç tamamlandıktan sonra, bireyler eş zamanlı spor dahi yapmış olsalar, derilerinde çok ciddi sarkma sorunu ile baş başa kalıyorlar. Her 5 hastadan 4’ü bu sorunu yaşıyor. Yağın hızlıca çekip gitmesi, kas kaybının yaşanması, özellikle cildin içinin boşalması, sarkma sorununu tetikliyor. Şimdi sizlere kilo verme sonrası estetik cerrahiye başvurmayı düşünenler için 10 adet ipucu, kılavuz niyetinde bir bilgi vermek istiyorum.

1- Yürüyüş yapın

Nasılsa kilo veriyorum diye düşünmeyin, boşu boşuna kas kaybı yaşamayın, düzenli yürüyüş yapın. Spor hem size mutluluk verecektir, hem de daha dinç kalmanızı sağlayacaktır.

2- Önce ideal kilonuza inin

Kilo verme ameliyatı olduktan sonra, ilk aşamada ideal kilonuza inin, ardından estetik cerrahiyi düşünün. İdeal kilonuza inmeden estetik operasyon olursanız, tekrar zayıflama sonrası deformasyon yaşamanız olasıdır.

3- İdeal kiloya indikten sonra kilonuzu sabitleyin

Kısaca burada anlatmak istediğim şu aslında. Örneğin 60 kiloya indiniz diyelim. Artık daha fazla vermek istemiyorsunuz. Önce diyetisyeninizle konuşun ve bu kilonuza özel beslenme şeklinizi ayarlayın. Ve bu kiloda benim önerim en az 6 ay boyunca sabit bir şekilde kalın. Amacımız bedenin oturması kendini toparlaması.

Haberin Devamı

4- Ameliyatsız tedavilerden destek alabilirsiniz

En azından bu 1-2 senelik süreci daha rahat atlatabilmek için, lazerden, yüzünüz için botoks, dolgu, Örümcek Ağı estetiği gibi uygulamalardan yardım alabilirsiniz.

5- Lütfen sabırlı olun

Biliyorum yıllardır hevesle inmek istenilen kilolara sonunda geldiniz ama bu sarkma sorunları sebebiyle tam olarak istediğiniz şekilde hareket edemiyorsunuz. Kollarınız, bacak içleriniz, gıdınız, kadın erkek fark etmeksizin göğüsleriniz, karnınız hatta yüzünüz ve gıdınız bile sarkmış olabilir. Lütfen sabredin ve bedeninize biraz dinlenme molası verin. Kolay değil, oldukça fazla kilo verdiniz, hatırlayın bunu!

6- Bana gelin

Ya da başka bir meslektaşıma gidin. Eminim sizi çok rahatlatacaktır. Operasyonunuzun planlanmasını yapmak çok önemli. Neye ihtiyacınızın olduğunu görmek çok önemli. Bu sebeple bir uzmandan mutlaka görüş almalısınız.

7- Diyetinize devam edin

Eğer bu 2 sene boyunca bir yeme alışkanlığı elde edemediyseniz maalesef kilo almanız muhtemel. Bu sebeple lütfen yediğiniz içtiğinize dikkat ediniz.

Haberin Devamı

8- Spora da devam

Hani o instagramda gördüğünüz ve iç geçirdiğiniz adamlar, kadınlar var ya, inanın onlar haftanın bilmem kaç saatini spora ayırıyorlar. Bu sebeple, mide ameliyatı oldum, estetik de oldum, artık bitti diye düşünmeyin rica ediyorum. Bu kıvamı korumak için spor çok önemli, unutmayın.

9- Ailenizden destek isteyin

Aileler için son derece önemli kararlar bunlar, son derece farkındayım. Ama sizin ne kadar kararlı olduğunuzu görürlerse, desteklerini sizden esirgemeyecekleri görüşündeyim

10- Sigarayı bırakın!!!

Kilo verme ameliyatında hadi bırakamadınız diyelim ama lütfen sonrası yaptıracağınız estetik operasyonlar öncesinde bırakın şu mereti! İnanın kilodan çok daha fazla bedeninizi ezip geçen bir şey bu. Bırakın ve cildinizdeki farkı görün. Dahası operasyon izleriniz dahi çok daha çabuk iyileşecek.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com