Kaş Kaldırma Estetiği

Kaş modelleri, yüz çerçevenin kusursuz görünmesi için çok önemlidir. Normalden düşük olan kaşlar yüz ifadesinde olumsuz değişime neden olarak karşı tarafa özgüvensiz bir görünüm verir. Bu yüzden kaşlar insanlarla iletişimde oldukça önemlidir.

Kaş düşüklüğü genelde orta ve ileri yaşlarda meydana gelir. Yaşlanma sürecinde yüzümüzdeki dokuların esnekliği azalır ve sarkmalar oluşur. Kaşlarımızın aşağı sarkması göz kapaklarımızı da düşürerek gözlerimizin yorgun görünmesine sebep olur.

İdeal kaş nasıl olmalıdır sorusuna en güzel cevap ise kaşların kendi güzelliklerinin yanı sıra gözlerinin güzelliğini de ortaya ve ön plana çıkaracak olmasıdır. Kaş kaldırma operasyonu güzel bir bakışa sahip olmak için oldukça önemlidir. Kaş şekli verilirken burun ve göz şekli en önemli etkendir. Siz de daha genç bir görünüm kazandırmak için kaşlarınızı kaldırıp gözlerinize daha anlamlı ve çekici bir görünüm kazanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kaş estetiği her yüz yapısına göre farklı modeller ve şekiller gerektirir. Kalkık ama seyrek bir kaş yüzümüzde hoş durmayabilir. Kaşın rengi, seyrekliği, açısı kalınlığı tümü olarak yüz ifademizi belirlemekte ve dış görünüş bakımından önemlidir. Buna da muayene sırasında kaş kaldırmanın yanı sıra diğer eksiklikler için de çözüm bulunabilir.

Uygun yöntemin belirlenmesi için; Hastanın durumu, nasıl bir beklenti içerisinde olduğu, hangi tarz bir kaşa sahip olmak istediği, yaşının kaç olduğu ve kaşlarının nasıl bir durumda olduğu uygun yöntemi belirler.

Kaşlarımızın insana estetik ve güzellik katmasının yanı sıra önemli özelliklerinden bir diğeri yağmur, toz ve diğer yabancı cisimlerden gözlerimizi korumaktır. Güneşe karşı gözlerimize doğal bir gölgeleme olurlar.

En etkili yöntem olan endoskopik kaş kaldırma; Bu teknik, yaklaşık bir saat süren bir operasyon olup 3 ml’lik teleskoplarla deri altından endoskopik cihazlarla yapılan kapalı bir işlemdir. Saçlı deri içerisinden küçük kesi ile yapılır. Bu işlemin mantığı kaşı aşağı doğru çeken yapıların ve kaşların gevşetilmesi ile birlikte yukarı kaldırılmasıdır ayrıca yüzün daha genç bir görünüme sahip olmasını sağlamaktır.

Haberin Devamı

Kaş şekillendirme yöntemleri olan kaş alma, kalıcı makyaj ya da dövme, botox gibi işlemler ameliyat kadar etkili değildir. Endoskopik yöntemle kaş kaldırma tekniği kalıcıdır.

Endoskopik kaş kaldırma avantajları ise; Hastanın isteğine bağlı olup genel ya da lokal anestezi altında yapılabilir. Saçlı deri içerisinden girilerek yapıldığı için izler dışarıdan bakıldığında görülmez. Ağrı oluşmaz kişi günlük hayatına hemen dönebilir.

Hastanın kaşlarına doğal bir görünüm kazandırarak migren sorunu olanlarda çözüm olup kronik ağrı kesici kullanımını engelleyebilir.

Ameliyat sırasında çok ufak kesi yerleri uygulandığı için hastalar ameliyat sonrası sorun yaşamazlar. Endoskopik kaş kaldırma yöntemi ise daha kısa süreli bir iyileşme sağlar. Ameliyat sonrası hafif sızlamalar hissedilebilir. Ağrı kesici kullanılmasında bir sakınca yoktur. Endoskopik kaş kaldırma ile ödem ve şişlik minimal olduğu için günlük hayata dönüş de çok kısa sürede olmaktadır.

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Site:http://www.ekremkeskin.com/
Instagram:https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook:https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts