SAÇ PİGMENTASYONU

Saç Pigmentasyonu Türkiye’de oldukça yeni bir uygulamadır. Kliniğimiz aynı anda saç ekimi, saç pigmentasyonu, saç mezoterapisi, saç aşısı, kök hücre tedavisi yapan bir merkezdir. Bu işlem ; saçı dökülmüş, seyrelmiş, saç ekimi yaptırmış, FUT yöntemi ile saç ektirmiş, Saç, bıyık, sakal eksik olan bölgelerde, saçlı deride yara izi olanlarda uygulanabilmektedir. Aynen kıl tekniği ile yapılan kaş kontürü işlemi gibi uygulamanın saçlı bölgeye yapılmasıdır.

1- Saç pigmentasyonu işlemi sonrası güneşe çıkabilir miyim?
Güneş genel olarak tüm pigmentasyon işlemlerin düşmanıdır. Güneşe çıkmayınız demiyoruz, ama saatlerce güneş banyosu yapmak, solaryuma girmek saç dövmesi için zararlıdır. Gündelik işler sırasında göreceğiniz 5-10 dakikalık güneş temasının zararı yoktur.

Haberin Devamı

2- Saç pigmentasyon işlemi ne kadar sürer ve kaç seanstır?
Saç pigmentasyon işlemi minimum 3-6 saat ve bir seans sürmektedir. Sonrasında fotoğraflarınızı gönderebilir ya da kontrole gelebilirsiniz. Genelde bir seanslık işlem yeterli olmaktadır. Bazen 2-3 hafta sonra rötüş işlemi gerekmektedir.

Saç ekimi yaptırmış kişilerde parlak görünen derinin belirsiz ve görünmez hale getirilmesi saç pigmentasyonu ile sağlanabilir. Olayın mantığı aynen kaş kontüründeki kaşı kıl tekniği ile sıklaştırma işlemine benzemektedir.

Bu uygulamada özel boyalar, özel cihazlar ve özel teknikler mevcut olup işin püf noktası da budur. Klasik dövme boyaları ve makineleri ile doğal görünmemektedir.

Uygulama 1 normal seans ve 1 rötüş seansı ile gerçekleşmektedir. Fakat saç gölgeleme yapılacak alan çok geniş ise 2 seansa bölünmesi gerekmektedir. Kliniğimizde doktor kontrolünde gerçekleştirildiği için gerekli olursa lokal anestezi ile gerçekleştirilmektedir.

Op.Dr.Eser Aydoğdu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.eseraydogdu.com.tr

Facebook: Op.Dr.Eser Aydoğdu

İnstagram : @OPDRESERAYDOGDU

Twitter : @OPDRESERAYDOGDU