Selülitlerin Çözümü Var mı?

Birçok kadının kabusu olan selülit cilt yüzeyindeki portakal kabuğumsu görünümdür. Cilt altında düzensiz yağ birikimi kan ve lenfatik dolaşımı bozar ve girintili çıkıntılı görüntüye sebep olur. Sanıldığı gibi sadece kilolu kadınlarda değil zayıf hatta kilosu normalin altında olan kişilerde bile görülebilir. Çoğunlukla yanlış beslenme, hareketsizlik ve genetik faktörler nedeniyle oluşan selülitle savaşmak için günümüze yüzlerce yöntem denenmiştir.

Selülit oluşumunu önlemek için düzenli spor yapmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, bol su tüketmek çok önemlidir. Siz bunlara dikkat etseniz bile genetik mirasınız selülite yatkın olabilir. Günümüz kozmetik sistemleri ve teknolojileri selülite daha komplike bir yaklaşımla savaş açtılar. En çok düzenli olarakyaptırılan cihaz masajları oluşan bozulan dolaşımı düzene koyar. Radyo frekans sistemindeki dalgalar, cilt yüzeyinde yer alan dokuları ısıtır ve selülitin oluştuğu bölgeyede nüfuz eder ve yağların yakılmasını ve drenajını sağlar. Aynı zamanda cilt yüzeyindeki kolajenini de uyararak pürüzsüz görünümü sağlar. Mezoterapi uygulamasında cildin orta tabakasına enjekte edilen sıvılar sayesinde yağların parçalanarak vücuttan dışarı atılması sağlanır. Bu sayede düzensiz yağ birikiminin oluşturduğu görüntünün giderilmesi amaçlanır.

Haberin Devamı

Kullanılan her yöntem mutlaka beslenme ve düzenli egzersiz ile desteklenmelidir. Selülitlerden bir kere kurtulmanız bir kere daha oluşmayacağı anlamına gelmez. Çözüm için hem teknolojiyi hem de sağlıklı yaşam kriterlerini birlikte kullanmak gerekir.