Başarılı Burun Estetiği Mutlu Ediyor

Burun estetiğinde amaç kişilerin sosyal yaşamlarında kendilerini daha iyi hissetmelerini ve daha sağlıklı nefes almalarını sağlamak için yapılır. Eğer fiziksel görünümde kişinin rahatsız hissetmesine neden olan estetik bir sorun varsa bu sosyal yaşamı da etkileyen bir soruna dönüşebilir. İnsanların sağlıklı iletişim kurmasını engelleyen sorunların en başında burun estetiği bozuklukları geliyor.

Burunlarındaki en ufak bir şekil bozukluğu iletişim esnasında karşılarındaki insanın burnuna odaklandığı duygusuna neden olabilir. Bu kişinin huzursuz olmasına yol açarak doğal davranmasına engel olur. İşte bu yüzden estetik ameliyatlar arasında en fazla burun estetiği ameliyatları talep ediliyor. Burun estetiği ameliyatı öncesi en fazla endişe edilen durumların başında doğru hekimi seçme kaygısı geliyor. Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin karar verme aşamasında en fazla endişelendikleri diğer durumlar ise doğal görünen bir burun, rahat nefes alma ve ameliyat sonrasındaki dikiş izi, şişlik ve morluklardır.

Burun estetiği öncesi en yaygın endişeler
Burun estetiği ameliyatı olmak isteyen kişilerin en büyük kaygıları: Yeni burnun şekli, yüzle uyumu, doğal görünümü, dikiş izi gibi kaygılar başta olmak üzere genel olarak burunda ameliyat olma belirtisinin belli olup olmayacağıdır. Tüm bunların yanı sıra ameliyattan sonra rahat nefes alabilecek miyim, burnum çok şişecek mi, moraracak mı gibi kaygılar da ilk sıralarda yer alıyor. Teknolojik gelişmeler bu konudaki endişelerin birçoğunu ortadan kaldırmış durumdadır.

Burun estetiğinin başarısında doğallık çok önemli
Burun estetiğinin ana amacı rahat bir solunum sağlayan, güzel ve doğal görünen bir burun yapmaktır. Burun genel sağlığı etkileyen en önemli organ olduğu için işlevsellik çok önemlidir. Estetik ameliyat sonrası kişiler çok daha rahat nefes aldığı için kendilerini daha dinç hissettiklerini ve daha rahat bir uyku uyuduklarını söyler. Hatta horlayan hastalar, horlamalarının bile geçtiğini söyler. Şekil olarak bozuk bir burun genellikle sağlık olarak da bozuktur. Şekil bozukluğunun yanı sıra bir dolu sağlık sorununa da yol açabilir.

3D burun tasarımı ve 3D görüntüleme teknikleri
Yeni burnun yüzle her açıdan uyum sağlaması gerekir. Burun tasarlanırken yüz şekli, çene yapısı, alın şekli, göz şekli hatta kaş şekli bile dikkate alınır. Uzun uzun hesaplama yapılır ve kişinin yüzüyle en uyumlu olacak burun şekline öyle karar verilir. Burun estetiği tasarımında 3D simülasyon cihazı ve hologrom gibi görüntüleme tekniklerinden faydalanılıyor. Hatta 3D mask tekniği ile yeni burun şeklinin 3 boyutlu maskesi alınabiliyor. Böylece hasta ameliyattan önce nasıl bir buruna sahip olabileceğini kendi görüntüleri üzerinde görebiliyor.

Morluk oluşmaz
Morluk ve şişlikler, kişilerin cilt tipine ve hem ameliyat öncesinde hem de sonrasında verilen talimatlara ne kadar uyduğu ile bağlantılıdır. Ancak kırmadan burun estetiği, kapalı teknik ve ameliyatsız dolgu enjeksiyonu teknikleri ile burun estetiğinde iyileşme süreci oldukça zahmetsiz ve hızlı olmaktadır. Hastalar birkaç gün içinde dikiş izi, morluk ve şişliğin az olduğu bir iyileşme süreci geçirebilirler. Ve normal hayatlarını ara vermeden devam ettirebilirler.

Burun estetiği operasyonu; alanında uzman, estetik bakış açısı yüksek, tecrübeli hekimler ve ileri teknolojili tekniklerle gerçekleştirilirse hayal edilen buruna kavuşmak hiç de zor değil.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

www.guncelozturk.com

Haberin Devamı