Dolgu Enjeksiyonu Rehberi

Yaşlanmanın birçok görünür belirtisinin hacim kaybına kadar geri döndüğünü biliyor muydunuz? Yüz dokuları inceldiğinde çizgiler burun ve ağız bölgesinde belirginleşir ve yanaklar içe doğru çöker. Dermal dolgu maddeleri, kırışıklıkların düzelmesini, dudakların dolgunlaşmasını ve daha genç bir görünüme kavuşulması için hacim eksikliklerinin giderilmesini sağlar.

Dolgu enjeksiyonu nedir?
Dolgu enjeksiyonu malzemeleri; kayıp hacmi düzeltmek, pürüzsüz bir cilt oluşturmak, kırışıklıkları yumuşatmak veya yüz hatlarını düzeltmek için derinin altına enjekte edilen jel benzeri maddelerdir. Her yıl 1 milyondan fazla kadın ve erkeğin, bu popüler yüz gençleştirme tedavisini seçmesi, ameliyat veya kesi olmaksızın genç görünmeyi sağlamasıdır.

Hiyalüronik asit cildinizde bulunan doğal bir maddedir. Cildin dolgun ve nemli kalmasına yardımcı olur. HA dolgu maddeleri jele benzer, vücut enjekte edilen hyalüronik asidi yavaş yavaş ve doğal olarak parçacıkları emmeye devam eder. Bu 6 ile 12 ay arasında sürer.

Dolgu enjeksiyonları nasıl etki eder?
Hiyalüronik Asit (HA), Kalsiyum Hidroksilapatit (CaHA), Poli-L-laktik asit, Polimetilmetakrilat (PMMA), otolog yağ enjeksiyonu gibi çok çeşitli dolgu malzemesi bulunur. Dolgu enjeksiyonu öncellikli olarak kırışık tedavisi tekniği olarak kullanılır. Burun ve ağız çevresindeki parantez şeklindeki gülümseme çizgileri, çökük yanaklara hacim kazandırma, dudak dolgunlaştırma, çene kırışıklıklarının tedavisinde ve yüz simetrisini düzeltmede kullanılır.

Dolgu enjeksiyonu, genellikle klinik ortamda tek seansta tamamlanır. Dolgu enjeksiyonları tamamen güvenilir olsa da belirli alerjiler, cilt ve nörolojik rahatsızlıklar, ilaçlar, güvenliğinizi veya sonuçlarınızı tehlikeye atabildiğinden, tıbbi geçmişinizi tedaviden önce doktorunuza tam olarak anlatmanız tavsiye edilir.

Dolgu enjeksiyonunda sonuçlar hemen görünür?
Dolgu enjeksiyonu yüz anatomisi alanında uzman bir cerrah tarafından belirlenen noktalara enjekte edilir. Kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine ve tedavi edilen bölgeye göre değişiklik gösterse de enjeksiyonun sonuçları hemen fark edilir olmalıdır. Bazı hastalar hafif morarma ve şişme yaşarlar, ancak bunlar geçicidir ve tedaviden sonraki günlerde azalır. Tedaviden hemen sonra normal aktivitelerinize geri dönebilirsiniz, ancak egzersiz veya diğer yorucu aktivitelerden bir günlüğüne uzak durmalısınız.

Dolgu enjeksiyonun etkisi ne kadar sürer?
Dolgu enjeksiyonunun etkisi de kullanılan ürüne, tedavi alanına ve hastanın kişisel özelliklerine bağlıdır. Genel olarak ürün yoğunlaştıkça ve enjekte edildikçe kalıcılığı artar. Kalıcılığını artırmak için gerekli miktarı ve teknikleri ayarlayarak tedaviyi tekrarlayacaktır. Hyalüronik asit dolgu maddelerinin etkisi genellikle 6 ila 18 ay arasında sürer. Deneyimli bir cerrah seçimi ile operasyonunun doğallığı ve güvenirliği arttırılabilir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

www.guncelozturk.com

Haberin Devamı