Dudak Dolgusuyla Güzelleşin

Dolgun ve aynı zamanda doğal görünen dudaklar, kadınlarda en baştan çıkartıcı görüntüdür. Bu sadece günümüz için değil, asırlar boyunca var olan bütün güzellik anlayışlarında geçerlidir. Çünkü dudaklar da tıpkı gözler gibi renk, şekil ve hacim olarak yüzün estetik kriterlerini belirleyen unsurların en başında gelir.

Yaş ilerledikçe dudaklar da zamanla yaşlanır, incelir, küçülür, kırışır ve tüm bu sebeplerden dolayı çekiciliğini kaybeder. Dudak dolgusu ile doğuştan ince ya da zamanla hacmini kaybetmiş ve incelmiş dudaklar yeniden şekillendirilerek dolgunlaştırılabilir. Bunun dışında dudak kenarlarında oluşan kırışık ve oluk gibi yaşlanma belirtileri de giderilebilir. Bu çizgiler ve oluklar aşağı doğru kıvrılarak yüzde mutsuz bir ifadeye neden olabilir. Bu sayede yüzde daha mutlu ve daha enerjik bir görünüm oluşması sağlanabilir.

Haberin Devamı

Doğal ve güvenilir malzemeler kullanılmalı

Dudaklara hacim kazandırmak, çizgi ve olukları gidermek, dudaklara kontur uygulamak için çeşitli dolgu enjeksiyonu teknikleri kullanılabilir. Bunlar arasında hyalüronik asit dolgu malzemesi cildin doğal yapısında bulunan ve günümüzde en fazla tercih edilen dolgu enjeksiyonu malzemesidir. Kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine göre dudak dolgusunun kalıcılığı değişkenlik gösterir. Hyalüronik asit (HA), sağlıklı ve genç ciltler tarafından doğal olarak üretilen, cildin esnek ve nemli kalmasını sağlayan bir maddedir. Zamanla cilt hyalüronik asit üretemez ve cilt hacim ile esneklik kaybına uğrar. Hyalüronik asit dolgu enjeksiyonu malzemeleri, dudakların dolgunluğunu artırırken dudak kenarlarındaki oluk ve çizgileri de gidererek dudakların daha estetik bir görünüme ulaşmasını sağlar.

Dolgu enjeksiyonu uygulamasının sonuçları için beklemenize gerek olmaz. Sonuçlar hemen görünür hale gelir. Bu sayede siz de daha güzel, daha estetik ve daha enerjik bir görünüme sahip olabilir. Daha sağlık görünebilir ve daha çekici bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

www.guncelozturk.com