Göğüs Büyütme Estetiği

Güzel göğüsler kadınların özgüveninin artmasını sağlar. Estetik cerrahide çeşitli tekniklerle göğüslerdeki hacim eksiklikleri başarılı bir şekilde giderilebiliyor. Silikon protezleri en çok tercih edilen meme implantı çeşididir.

Meme estetiğinde şekil ve boyut belirlenirken birçok kriter bir arada değerlendirilir. Bunların arasında göğüs kafesi genişliği, var olan meme dokusu, kilo, boy, genel vücut yapısı vs. sayılabilir. Tüm bu kriterleri sağlamak için altın oran hesaplamaları yapılır. Bu hesaplamaların ardından size en uygun meme yapısı belirlenerek açılan ufak kesilerle göğüslerinize yerleştirilebilir. Zamanla bu kesiler belli belirsiz bir hal alır. İzler göğüslerin doğal kıvrımlarına gizlendiği için görülmez.

Haberin Devamı

Vücudunuzla uyumlu boyutta ve şekilde meme implantı şekli seçilir. Boyunuz, vücudunuz, kemik yapınız, kalça genişliğiniz küçük ebatlarda ise fazla hacimli bir göğüs hem görünüm hem de taşıma açısında zorluk yaşamanıza neden olur.

Damla şekli mi, yuvarlak mı?

Buna karar verirken belinizin inceliği, omuzlarınızın genişliği ve basen genişliğinizin de çok önemli olduğunu unutmayın. Dar omuzlu kişilerde yuvarlak göğüs, damla tipi göğüs kadar güzel durmaz ve omuzlarınızın çok daha dar görünmesine neden olur. Kemik yapınız ve vücut hatlarınız çok inceyse büyük implantlar doğal durmayacaktır. Ya da kalın bir beliniz varsa damla tipi meme implantları belinizin daha da kalın görünmesine neden olabilir. Cerrahınızın tavsiyesini almalısınız, vücut tipinize en uygun implantı tavsiye edecektir.

Meme estetiğinden sonra çok fazla güneşe maruz kalmak göğüs liflerinizi zayıflatarak göğüslerinizin aşağıya doğru sarkmasına yol açabilir. Lekelere, çatlaklara ve ciltte gevşemeye de neden olabilir. Bu yüzden güneş ışıklarına karşı koruyucu krem kullanmanız, güneş ışıklarının dik açılarla geldiği öğle saatlerinde gölgede durmanız tavsiye edilir.

Meme estetiği başarılı sonuçlandığında kadınları en fazla mutlu eden estetik operasyonlar arasındadır. Göğüslerinizin şekli sizi mutsuz ediyorsa estetik cerrahinin sunduğu imkanlardan siz de yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com