Göğüs Estetiği Tavsiyeleri

Göğsünüzün şekline ve boyutuna doğru karar vermelisiniz. İki çeşit göğüs tipi bulunur: Yuvarlak ve damla tipi… Bunlardan hangisinin sizin bedeniniz için daha fazla uyumlu olduğunu ve meme implantı boyutunun doğruluğuna doğru karar vermelisiniz. Bedeninizle uyum sağlamayan bir göğüs şekli ile yine bedeninizin taşımakta zorlanacağı göğüs boyutu estetik ameliyatının sonucundan mutsuz olmanıza neden olur. Günümüzde 3D tasarım cihazlarıyla hastanın kendi görüntüleri üzerinden meme tasarımı yapılabiliyor. Bu teknolojiden faydalanarak hangi şeklin ve boyutun sizin için daha uygun olduğunu ameliyattan önce görebilir, kararınızı buna göre verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Vücudundaki başka bir yerden yağları göğüslerinize transfer ettirebilirsiniz. Bu otolog yağ transferi adı verilen yeni bir işlemdir. Mikro ya da Nano teknolojilerden faydalanarak göğüslerinize hacim kazandırabilirsiniz. Ortalama 2 yıl boyunca göğüsleriniz hacmini yavaş yavaş kaybederek korur. Bu sürenin sonunda yeniden yağ transferi işlemi yaptırabilirsiniz.

İmplant ile meme büyütme estetiğinden sonra ortalama 1 hafta süresince iş ve aktivitelerinizi kısıtlamak durumunda kalacaksınız. İşten izin almanız, bazı hareketleri yapamayacağınız için refakatçi desteği almanız gerekebilir. Göğüs büyütme ameliyatınızın zamanlamasını ve planlamasını bunları dikkate alarak yapmanız size rahatlık sağlar.

Nelere dikkat edilmeli

Egzersiz, özellikle zıplama gerektiren kardiyo gibi hareketler, ameliyat sonrasında kısıtlanır. Bir hafta sonra hafif kardiyo yapmaya başlayabilseniz de, birçok egzersizi rahat yapabilmeniz için ortalama 4 ile 8 hafta beklemeniz gerekebilir.

Kadınların %25'inde 10 yıl sonra tekrar meme estetiği ihtiyacı ortaya çıkabilir. Bunun sebebi kilo alıp verme, gebelik, şekil ya da boyut değiştirme isteği sayılabilir. Eğer anne olmayı planlıyorsanız, bu süreye kadara meme implantı ile göğüs büyütme yerine dolgu enjeksiyonu tekniğini tercih edebilirsiniz. Tabii meme dokunuz sizi mutsuz edecek kadar aşırı küçük değilse. Ameliyattan sonra göğüslerinizin bozulmasına neden olacak kadar fazla miktarda kilo alıp / verme sorunu yaşamamaya özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com