Kadınlarda ideal burun şekli

Her ne kadar hepimiz farklı zevk ve tercihlere sahip olsak da, belirli özellikler sağlandığında güzellik kendiliğinden hak ettiği takdiri kazanır. İdeal bir burun diğer yüzün özellikleri ile orantılı olmalıdır. Yine ideal bir burunda, burun ucunun açısı 104 ila 108 derece arasında ve burun kenarları düz olmalı.

Burundaki şekilde bozuklukları kişilerin kendilerine olan güvenlerini azalmasına neden oluyor. Bakışların sürekli burunlarında odaklandığından şikayetçi oluyor. Bu bakışlardan dolayı kendilerini rahatsız hissettiklerini ve başkalarıyla rahat ilişki kuramadıklarını söylüyorlar. Burun estetiği tüm dünyada en fazla talep edilen estetik operasyondur. Yüzün tam merkezinde olan burnun şekli yüz güzelliğinde önemli bir rol oynuyor.

Haberin Devamı

3D tasarım cihazıyla ideal burun tasarımı

Günümüzde 3D tasarım cihazı ve 3D Mask yöntemleriyle kişinin kendi görüntüleri üzerinden yeni burun tasarlanabiliyor. Böylece kişi öncesi ve sonrası görüntülerini ve ameliyattan sonra nasıl bir buruna sahip olacağını her açıdan görebiliyor. Tasarıma cerrahıyla birlikte katılabiliyor. İdeal burun şekline kendi görüntüleri üzerinden görerek karar verebiliyor. Bu sayede ameliyattan sonra kötü bir sürprizle karşılaşmıyor.

Morluk ya da ödem riski artık çok düşük

Burun estetiğinde uygulanan kapalı teknik ve kırmadan burun estetiği teknikleri ile ameliyat süreci hasta için çok daha rahat geçiyor. Burun deliklerinin içinde açılan kesiler sayesinde burunda görünen bir iz kalmıyor. Kırmadan yapılan törpüleme tekniği ise yüzdeki yumuşak dokuların zarar görmesini engelliyor. Bu sayede yüzde morluk ve ödem oluşma riski oldukça düşmüş durumda. Ortalama 1 saat süren operasyondan birkaç saat sonra genellikle hasta evine gidebiliyor. Yine birkaç günlük bir dinlenme sürecinin ardından gündelik hayata rahatlıkla devam edilebilir.

Ameliyatsız burun estetiği de yaptırılabilir

Ayrıca ameliyat korkusu olan ya da ameliyattan sonra iyileşme süreci için yeterli vakti olmayanlara estetik cerrahi dolgu ve botoks enjeksiyonu imkanı da sunuyor. Burun küçültme hariç burundaki birçok şekil bozukluğu geçici ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Burun estetiği olmak isteyenler estetik cerraha giderek kendileri için hangi şeklin ve tekniğin daha uygun olduğunu daha ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com