Kepçe kulaklara veda edin..

Saçlarınızın arkasına saklamak için uğraştığınız kepçe kulaklarınızı basit bir operasyonla kalıcı şekilde değiştirmeniz mümkün.

Kepçe kulak, normal anatomik pozisyonun aksine kulak kepçesinin öne doğru kıvrık olmasıyla ortaya çıkan bir sorundur. Kulak büyüklüğü olarak kepçe kulak ile normal kulak arasında bir fark yoktur. Halbuki halk arasında sanki kepçe kulak daha büyükmüş gibi bir algı vardır ki bu tamamen yanlış bir bilgidir. Kepçe kulakların büyük durmasının sebebi yukarıda da belirttiğim gibi kulak kepçesinin öne doğru çıkık olmasından kaynaklanır.

Haberin Devamı

Kepçe kulak her 400 doğumda bir görülüyor

Sorun iki şekilde görülür;

1- Kulak ile kafa arasındaki açının normalden daha geniş olmasıdır. Bu durum kulağı dışarıya doğru açılmış yelken şeklini gösterir ve arkadan bakıldığında çok net olarak görülür.

2- Kulağın üst yarımında olması gereken kıvrım yoktur ve düz görülür.

Kepçe kulak çocuklarda önemli psikososyal, duygusal veya davranışsal sorunların kaynağı olabilen sık karşılaşılan bir problemdir. İleriki yaşlarda kadınların beğenilmeme korkusu nedeniyle saçlarını topuz yaptırmamaları, erkeklerin kulaklarını kapatacak şekilde saç kesim modelleri dışına çıkmamaları, hoşlandıkları erkek veya kıza açılamama gibi sorunlar kepçe kulak estetik operasyon için endikasyon olan durumlardır. Kepçe kulak operasyonlarında kulağın sadece dış kısmına müdahale edildiğinden işitme ile ilgili bir sorun oluşmaz ve izler tamamen kulak arkasında kalacağı için görünür olması da imkansızıdır.

Çocuğunuzu zorlamayın

Kulak anatomik gelişimini yaklaşık 5-6 yaşlarında tamamlar. Yurt dışında kepçe kulak estetiği çoğunlukla okul öncesi dönemde yapılsa da ülkemizde bu düşünce tam olarak yerleşmiş değil. Dikkat ettiğim nokta, çocuğun operasyon olmayı kendisinin istemesidir. Kepçe kulağı olan çoçuğunuzu ameliyat olma konusunda zorlamayın. Bu isteğin kendisinden gelmesi en sağlıklısı olacaktır. Plastik cerrah olarak ebeveyni ile birlikte operasyon hakkında bilgi almaya gelen çocuklara operasyonun detaylarını anlatıp, fikrini soruyorum. Ebeveynlerin etkisi ya da baskısı ile operasyon yapmayı etik olarak doğru bulmuyorum.

Haberin Devamı

Kepçe Kulak nasıl düzeltilir?

Ameliyatsız İple Kepçe Kulak Estetiği

Bu yöntem, kulak deformasyonu fazla olmayan, uygun hastalara yapılması gerekir. Basit ve kolay bir işlemdir. Genellikle güven verici değildir. Kesin, sağlam ve etkin bir sonuç almak için kıkırdak şekillendirme yaparak onarılması daha güvenilir bir seçenektir. Bu yöntemin klasik kepçe kulak estetiğine göre en belirgin özelliği kesi yapılmamasıdır. Bu sebepten kulakta iz oluşturulmaz. Operasyon sonrası kulakta morluk oluşmaz. Ödem ve kızarıklık klasik kepçe kulak estetiğine göre daha az olur. saç bandı kullanması gerekmez. İyileşme süreci daha hızlıdır. Hasta operasyon sonrası iş ve sosyal hayatına aynı gün devam edilebilir.

Kepçe Kulak Estetiği

Bu yöntemde kulağın görünen yüzeylerinde kesi izi oluşturulmaz. Kulak arkasından yapılan yaklaşık üç santim kadar dikey kısa bir kesi ile bu operasyon geçekleştirilir. Kıkırdağa istenilen şekillendirme yapılıp kalıcı dikişler ile sabitlenir. Kulak derisi eriyen dikişlerle dikilerek kulak sargı ile sarılır. Eriyen dikiş kullanıldığımdan dikiş alınmasına da gerek kalmaz.

Haberin Devamı

Lokal anestezi ile yaptığım kepçe kulan operasyonu sırasında hastayla kulağına son şeklini el aynası ile birlikte karar veriyoruz. Operasyonun süresi 30 dakika ila bir saat arasında değişiyor. Üçüncü haftadan sonra kulağınızın yeni şeklinin farkına daha iyi varır, saçlarınız ile gizleme ihtiyacı hissetmez ve keyfini çıkarmaya başlarsınız.

Kepçe kulak estetiği, genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ruh sağlığını düzelten, özgüvenini arttıran ve yaşama daha bağlı hale getiren bir operasyondur.

Sevgiyle kalınız,

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

facebook: guncelestetik