Kırmadan burun estetiği nasıl yapılır?

Kırmadan burun estetiği; Çekiç ve kesici aletler kullanmadan burun kemeriniz alınabiliyor bu operasyon esnasında video-endoskopi ile birlikte mikromotor kullanılıyor. Mikromotor ile kontrolsüz kırık ve çatlamalar olmuyor. Kemiğe istenildiği gibi şekil form ve tasarım yapılabiliyor.

Tıp alanında yapılan teknoloji entegrasyonu sayesinde birçok uygulama alanı ve operasyon yöntemi uygulanmaya başlanılmıştır. Bunlardan biri de video-endoskopi yani; üç boyutlu yüksek çözünürlüklü kamera teknolojisidir. Üç boyutlu yüksek çözünürlük kamera teknolojisi yıllardır estetiğin çeşitli dallarında kullanılan bir yöntem. Uzunca bir zamandır burun estetiği operasyonları için bu uygulamayı kullanıyoruz.

Haberin Devamı

Burun estetiği ameliyatlarında kapalı burun estetiği ve açık burun estetiği olmak üzere 2 yöntem uygulanmaktadır. Uygulanan video endoskopik burun estetiği ise kapalı burun ameliyatına uygun bir yöntemdir. Bu yöntemin en önemli avantajı üç boyutlu (3D) kameralarla çalışmaktır. Burnu en ince ayrıntısına kadar görebildiğiniz 3 boyutlu görüntüsünde sayesinde buruna zarar vermeden en ince hassaslıkla operasyon yapılabilmektedir. Milimetrik farklar sayesinde daha iyi estetik sonuçlar aldığımızı da hatırlatmak gerekir.

Video-Endoskopik burun estetiğinin avantajları nelerdir?

Geleneksel burun estetiğinde genellikle cerrahın alın lambası altında görebildiği görüntüye göre yapılıyor fakat bu yöntemde küçük damar ve sinirlerin cerrah tarafından fark edilmeme olasılığı olabiliyor. Bu da kanamalara, doku hasarlarının oluşmasına neden olabilmektedir. Video- endoskopik burun estetiği sayesinde dokularda oluşacak hasar minimum düzeyde tutulduğu için ödem, morluk ve kanamaların oluşmasında büyük bir azalma görülmektedir. Tabii bu da hastanın iyileşme sürecini hızlandırdığı için hasta iş ve sosyal hayatına hızlı bir şekilde dönebilmektedir.

Unutmayın ki bu teknoloji her hastaya göre uygun olmayabilir. Hastanın burun yapısı, şikâyetleri bu operasyonun uygulanabilirliğini belirlemektedir. Sizin için hangi yaklaşımın daha uygun olduğuna muayene edildikten sonra karar verilecektir.

Haberin Devamı

Mikromotor ile video-endoskopi tekniğinden siz de faydalanarak, hayal ettiğiniz buruna kavuşmak artık çok kolay. Peki, mikromotor ile video-endoskopi tekniği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Sevgiyle kalın.

Op.Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik