Kırmadan İzsiz Burun Estetiği

Günümüzde kırmadan, dikişsiz hatta ameliyatsız burun estetiği operasyonları tercih ediliyor. Kapalı rinoplasti ya da enjeksiyon teknikleri ile ameliyatsız burun estetiği gibi.

Kırmadan ve izsiz burun estetiği

Kapalı rinoplasti tekniği ile günümüzde kırmadan ve dikiş izi olmaksızın burun estetiği ameliyatları yapmak mümkün. Bu teknik ile kesiler burun deliğinin içerisinden açılarak hassas aletler ile burun küçültme işlemleri dahil her türlü işlem gerçekleştirilebiliyor. Burunun dış kısmından herhangi bir kesi işlemi açılmadığı için görünen bir dikiş izi olmuyor. Hassas aletlerle törpüleme ya da kesip çıkarma gibi işlemler uygulanabildiği için herhangi bir şekilde kırma işlemi de yapılmıyor. Bu sayede ameliyat sonrası yüzde ödem ve morluk oluşma riski düşüyor. Hem ameliyat süreci hem de ameliyat sonrası iyileşme süreci kısalmış oluyor. Genel ya da lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilen operasyon ortalama 1 – 1,5 saat sürüyor, genellikle hasta aynı gün evine gönderiliyor. Ameliyat sonrası tampon yerine nefes almayı kolaylaştıran silikon ateller kullanılıyor. Alçı yerine ise burnu destekleyecek şeffaf bantlar kullanılabiliyor. Birkaç gün içinde hasta gündelik hayatına devam edebiliyor.

Haberin Devamı

Burun şeklinde doğallık önemli

Günümüzün en önemli trendlerinin başında ise doğal görünüm geliyor. Birbirinin aynısı tek tip burunlar yerine, kişinin karakteristik burun özellikleri korunarak sadece şekil ve işlev bozuklukları gideriliyor. Yani kişinin sadece kemeri alınıp ucu kaldırılmayabiliyor. Amaç kişinin burun estetiği olduğunu belli etmeden sadece sorunları gidererek daha estetik ve işlevsel bir hale getirmek.

Ameliyatsız burun estetiği

Ameliyatsız burun estetiği denildiği zaman akla botoks ve dolgu enjeksiyonu kullanımları gelmelidir. Burun küçültme estetiği haricindeki burundaki birçok estetik sorun bu teknikler ile başarıyla tedavi edilebiliyor. Burun ucu düşüklüğünden kemer tedavisine kadar birçok sorun botoks ve dolgu enjeksiyonu yöntemi ile giderilebiliyor. Tedavi için tercihe göre kalıcı ya da geçici dolgu malzemeleri kullanılabilir. Ortalama 15 – 20 dakika içinde hasta burnundaki sorunlarından kurtularak hiç ara vermeksizin iş ya da gündelik hayatına dönebilir. Ameliyat olmaktan çekinen ya da ameliyat sonrası iyileşme süreci için yeterli vakti olmayan hastalar için uygun yöntem olan bu tekniklere olan talep her geçen gün artmaktadır. Burunlarındaki sorunlardan kurtulmak isteyenler alanında uzman bir plastik cerraha giderek tedavi hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirler.

Haberin Devamı

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com