Revizyon Rinoplastiyle İlgili Sık Sorulanlar

Revizon rinoplasti ile ilgili hastalardan çok fazla soru geliyor. Bu yazımda sizler için bu sorular üzerinden genel bilgiler vereceğim.

Kaç kez revizyon yapılabilir?

Az ameliyat olması her zaman daha iyidir. Bununla birlikte, eğitimli ve tecrübeli ellerde, daha önce sahip olduğunuz ameliyatların sayısı, burnunuzun şimdiki görünümü kadar önemli değildir. Yetenekli bir revizyon rinoplasti cerrahı, bir burnu iyileştirebilir. Bu konuda önemli olan elde edilecek sonuç hakkında gerçekçi beklentilerin olmasıdır. Bunun için muayene ve uygun tedavi planı ile beraber kişiye özel bilgilendirme yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Revizyon estetiğinden sonra çok fazla ağrı olur mu?

Genellikle olmaz. Ameliyat sonrası ağrı genellikle hafif bir ağrı kesici ile iyi kontrol edilir. Mide bulantısı anestezi ekibinin tecrübesi ile mümkün olan en az seviyeye indirilebilir.

İlk operasyondan sonra oluşan nefes alma sorunu giderilebilir mi?

Evet. Ne yazık ki, bu yaygın bir şikayet. Revizyon burun estetiği ile nazal olarak nazal solunum yolu büyük ölçüde iyileştirilebilir. Çoğu zaman, hastalar hem solunum hem de burun estetiğinde iyileşme talep ederler.

Revizyon rinoplastide burun şekline nasıl karar verilir?

Bazı hastalar burunlarının nasıl görünmesini istediklerini biliyorlar, ancak diğer revizyon rinoplasti hastaları sinirli, öfkeli ve hatta biraz korkmuş durumda oluyor. Burunlarını sevmediklerini biliyorlar, üzülüyorlar, kafaları karışıyor ve sadece birinin onlara yardım etmesini istiyorlar. Bunu anlıyor ve sizi mutlu eden bir sonuç elde etmenize yardımcı olmak için çoğu cerrah 3D tasarım cihazları ve hologram ya da 3D mask görüntüleme teknikleri kullanıyor. Bu sayede simülasyon görüntüleriniz üzerinden ameliyattan önce yeni burun şeklinizi cerrahınız ile birlikte planlayabiliyor. Böylece estetik operasyondan sonra herhangi bir sürprizle karşılaşmıyorsunuz.

İlk ameliyatın yarattığı hayal kırıklığı ve korkuyu nasıl yenilir?

Anlıyoruz! Kötü bir deneyim yaşadınız, ama bu yüzden kötü hissetmek doğru değil. Bu konuda revizyon rinoplasti için tercih ettiğiniz cerrahın kendine güvenmesi önemlidir. Ve operasyondan önce rahat hissetmeniz için size samimi ve gerçekçi beklentilerle yaklaşmalıdır. Yeterli bilgilendirme ve 3D teknoloji desteğiyle operasyona çok daha rahat bir şekilde girmenize yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Sadece teknik bilgi yeterli mi?

Rinoplastiyi revize etmek için hem bilim hem de sanat gerekir. Hangi sektörde olursa olsun teknik bilgi ve tecrübe alanında uzman herkeste var, ama bazılarını diğerlerinden ayıran bazı farklılıklar var var. Bu sektörüne göre değişiklik gösterse de yaklaşım tarzı, sanatsal bakış açısı, yetenek gibi özellikler de bilgi ve tecrübenin yanı sıra sonuç üzerinde etkili olabiliyor.

Yetenekli, deneyimli cerrahlar, revizyon cerrahisinde meydana gelen çeşitli problemlerin altta yatan nedenlerini anlarlar. Her komplikasyonun anatomik nedenini anlamak, onarım için doğru yaklaşıma kılavuzluk eder. Genellikle birden fazla endişe vardır ve bunlar karmaşık bir şekilde birbirleriyle ilişki içindedir.

Haberin Devamı

Kişiye özel planlama nedir?

Bazen bir sorun merkezi ve sınırlıysa, hedeflenmiş, sınırlı bir yaklaşım sorunu çözebilir. Diğer zamanlarda daha kapsamlı bir yeniden yapılandırmaya ihtiyaç vardır. Bu, sorunun niteliğine ve şiddetine bağlıdır. Alanında uzman cerrahlar mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için her prosedürü en uygun şekilde özelleştirebilir.

Unutmayın! Her hasta benzersizdir ve revizyon rinoplasti de kişiye özel olarak benzersiz bir şekilde planlanmalıdır.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com