Postpartum (doğum sonrası) saç kaybı normal, ama neler yapılabilir?

Doğum sonrası fark edilebilir saç kaybı kadınların genellikle yaşadıkları ve kadınların östrojen seviyelerindeki değişime bağlı olarak meydana gelen geçici bir durum .Doğum sonrasındaki ilk 3.-4 .aylarda baş gösteren bu saç kayıpları birkaç hafta sonra tepe noktasına ulaşabilmekte ve en yoğun dökülmeler bu zaman diliminde yaşanabiliyor. İşin iyi tarafı kadınların bu durumu düzeltmek için bir şey yapmalarına gerek yok .Bebekler 1 yaşına girdiğinde hatta daha öncesinde bile dökülen saçlar yeniden çıkıyor ve durum normale dönüyor. Bu zorlu dönem içinde kadınların yapabilecekleri bazı şeyler var tabii ki:

Haberin Devamı

1) Kalınlaştırıcı bir şampuan kullanmak: Bu şampuanların içinde saç tellerini sararak daha hacimli görünmelerini sağlayabilecek protein benzeri içerikler var. Saçlarınızın daha dolgun görünmesi için kullanılabilirler.

2) İkisi bir arada şampuanlar kullanılmaktan kaçınılmalı: Bunların içinde ağır düzenleyici “conditioner” maddeler olduğundan saçı ağırlaştırarak daha sarkık, sönük, solmuş görünmesine neden olabiliyor.

3) İnce saçlar için formüle edilmiş düzenleyici içeren şampuanlar tercih edilmeli: Bu tür ürünlerin içinde daha hafif formüller olduğundan saçları aşağı çekerek sarkıtmaz. İntensive conditioner/ yoğun düzenleyici şeklinde işaretlenen şampuanlardan kaçınılmalı.

4) Düzenleyiciler ya da conditioner saç ürünleri saçın ucunda kullanılmalı, dibine yedirilmemeli: Saçlı deriden uzak tutun ve ağırlık yaparak saçı çöktürmemesi için saçın ucunda, üst yarı kısımda bu ürünler kullanmayın .Daha çok saçın orta kısmlarında kullanmaya çalışın.

5) Yeni bir saç modeli denenebilir: Bazı saç ekimleri saçı daha dolgun gösterebiliyor. İyi bir saç stilisti ya da kuaför sizin için uygun olabilecek kesim, saç rengi ve stili hakkında bilgi verebilir. Fakat saçlarınızı yıpratabilecek, saç dökülmesini artırabilecek aşırı saç stillerinden ve kimyasal saç şekillendirici tekniklerden uzak durmak gerek .

Eğer saçlarda 1 yılın sonunda tekrar dolgunlaşma ve uzama gerçekleşmezse saçla ilgili bir plastik cerrah ya da dermatolog doktora gitmenizde fayda var. Çünkü saç kaybına neden olabilecek pek çok sebep var ve doğru teşhis, tedavi için şart.

Haberin Devamı