Saç Modelinize Kulaklarınız mı Karar Veriyor?

Yüz bölgesindeki herhangi bir orantısızlık, yüz bütünlüğünü bozuyor. Özellikle de kulakların yüz bölgesine oranla olması gerektiği orantıda olmaması güzelliğinize gölge düşürebilir.

Kulaklarda yaşanan deformite hangi yaşta olursa olsun psikolojiyi olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kulakları saklamak için türlü türlü çabalar gösterilmektedir. Bu çabalara örnek olarak saç modellerini gösterebiliriz. Kadınlar; kepçe kulaklarını saklamak için saçlarını sürekli salık bırakmak, saç bandı takmak, kulaklarını saklayacak şekilde ensede saçları toplamak gibi hilelere başvururken, erkekler; saç kesim modellerini kulaklarına göre belirlemektedir.

Haberin Devamı

Kepçe kulaklar, kişinin özgüvenini sarsmaktadır. Kulak kepçesinin yüzle olan orantısızlığından ileri gelen kepçe kulak problemi; doğumsal ya da doğumdan sonra oluşabiliyor. Bu problemler ise kulağın tam ya da kısmi yokluğu, kulak çevresindeki kıkırdak çıkıntıları, buruşuk kulak görüntüsü, sivri kulaklar olarak sıralanabilir.

Özgüven Eksikliğine Yol Açıyor

Kepçe kulak estetiği ile bu problemden kolayca kurtulabilirsiniz. Estetik açıdan etkili sonuçlar veren kulak estetiği ile kulak yüzle uyumlu hale getirilmektedir. Bu ameliyatın 6 yaşına kadar yapılması uygun görülmektedir. Bunun nedeni ilkokul çağlarındaki çocukların birbirlerinin uzuvlarıyla alay etmesi, karşı tarafın kırılıp üzüleceğini düşünemeyecek kadar küçük olmalarıdır. Bu durum ise kişilerde küçük yaşlardan itibaren özgüven eksikliğine yol açmaktadır.

Kulak estetiğinin küçük yaşlardan itibaren yapılması önerilmesine karşın her yaştan insana da uygulanabilmektedir.

Kulak estetiği, küçük yaşlarda genel anestezi altında yapılırken, erişkin çağlarda lokal anestezi ile yapılmaktadır. 1,5 saat süren ameliyatta kulak kepçesi arkasından ip şeklinde bir deri parçasının çıkartılması ile başlar. Kullanılan ipler kendiliğinden eriyebilen özelliktedir. Kendiliğinden eriyen ipler kullanılmadığında ise dikişler bir hafta içerisinde alınmalıdır.

Operasyon Sonrası

Oldukça kolay yöntemlerle yapılabilen ve estetik açıdan etkili sonuçlar veren kulak estetiği ameliyatı sonrasında kulağın dış etkenlerden korunabilmesi için iki hafta süreyle sıkı bir bandajla korunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Çocuklar ve erişkinler ameliyattan birkaç saat sonra rahatça ayağa kalkıp dolaşabilir. Ameliyattan sonra şekillenmeyi ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için hastanın başı sarılır. 2-3 gün sonra sargı çıkarılarak daha hafif bir pansuman yapılır. Bu sargıların da çıkarılmasından sonra özellikle geceleri kullanmak üzere kafa bandı veya tenisçi bandı önerilir. Erişkinlerin çoğu işlerine aşağı yukarı 10 gün içinde dönebilir. Çocuklar yaklaşık 7 gün sonra okula gidebilir, ancak aktivitelerde dikkatli olmaları gerekir.

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat