Ben tedavisinde (Ben alımında) yepyeni bir yöntem: Radyo -Frekans !

Hastalarımızın geneli benlerinden görsel yani estetik anlamda şikayet ederler.

Oysa ki, ben görsel bir sorun olduğu kadar, aynı zamanda da ciddi sağlık şikayetlerinin de kaynağını oluşturur. Unutulmamalıdır ki, benler, cilt kanserine neden olabilmektedirler ve işte bu sebeple benlerinizi ihmal etmemelisiniz.

Hastalarımıza, her zaman, hem görsel anlamda şikayetçi olanlara hem de sağlık açısından şüpheyle yaşayanlara, benlerini aldırmalarını tavsiye ediyoruz. Ama, pek tabi ki, yeni geliştirilmiş ameliyatsız yöntemlerle... Ben alımı, sadece ama sadece uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Ben şahsen, doktorluk hayatımda, benine ip bağlayıp düşmesini bekleyen, benine olmadık kremler sürüp silinmesini umut eden, benini bitkisel yolları

Haberin Devamı

deneyeceğim diye daha da tahrip eden nice hastalar gördüm. Bu gibi yöntemlerden mutlaka ama mutlaka kaçınmalısınız. Ben alımı basit bir kozmetik, estetik durum değildir. Beninize ve kendinize zarar verirsiniz ve o ben orada da durmaya devam eder. Hiçbir şekilde o benden kurtulamadığınız gibi, kendinize zarar verdiğinizle de kalırsınız.

Radyo – Frekans ile, 2 dakika gibi çok kısa bir sürede benleriniz alınır. Son yıllarda, ben tedavisinde en çok kullanılan bu yöntem, “buharlaştırma yöntemi” olarak da bilinir. Radyo dalgaları ile buharlaştırma yapılan bu tedaviden sonra belirgin bir iz kalmaz. Cerrahi yöntemler sonrasında, alınan benin boyutundan çok daha büyük izler kaldığı görülür. Ben görüntüsünden kurtulmak isteyen hasta, cerrahi yöntemdense, belli belirsiz bir iz bırakan ve hatta hiç iz bırakmayan radyo frekans yöntemini tercih etmelidir. Cerrahi yöntemlere göre çok ama çok daha kısa bir sürede yapılan bu tedavide, anestezi uygulanmaz, ben alımı sonrasında dikiş atılmaz, herhangi bir istirahat sürecine de gerek duyulmaz. Radyo Frekans yönteminde, genellikle, tek seans tedavinin tamamlanması için yeterli olur.

Radyo Frekans her ben çeşidine uygulanabilir mi ?

Hastalarımızda, çok fazla ben çeşidi ile karşılaşıyoruz : Tıpta “nevus” olarak bilinen, koyu renkli değişik büyüklükteki benler, tıpta “Kapiller Hemanjiom” dediğimiz kırmızı renkli damar benleri, et beni dediğimiz normal cilt renginde ve ince deriyle kaplı ciltten kabarık benler. Her çeşit benin alınması artık radyo frekans ile mümkün. Radyo Frekans teknolojisinin bize sunduğu en büyük yenilik ise, bahsi geçen tüm bu çeşitlerinde uygulanabilir olmasıdır.

Haberin Devamı

Peki, ben aldırmak zararlı mıdır ?

Özellikle, koyu renkli benler kanserleşme potansiyeline sahiptir. Benlerin tahriş edilmesi kanserleşme riskini de arttırır. Güneş ışınlarına maruz kalma, benlerin bulunduğu bölgenin traş, epilasyon gibi uygulamalarla sürekli zedelenmesi, ya da giydiğimiz kıyafetlerin yaptığı sürtünmeye bağlı tahriş olma durumu, benlerin hücrelerinde bozulmaya sebep olur. Bu durum tehlikelidir ve hastanın sadece görsel yani estetik olarak düşünmesi değil, benlerinin tedavisine sağlık açısından da bakması gerekir. Hızlı büyüme, renk ve şekil değişikliği, benin sınırlarının belirsiz olması, benin 1 cm’den büyük olması, o benin kanser açısından şüpheli olduğunu gösterir. Şüpheli her benin alınıp, patolojik incelemesinin de yapılması gerekir. Ya da benden, radyo frekans uygulaması öncesi, özel bir cihaz ile örnek de alınarak patolojik inceleme ben alımı öncesinde de yapılabilir. Kanserleşme riski bulunan şüpheli dokular bu ameliyatsız yöntemle alınarak kanser riskini de ortadan kaldırmış oluyoruz. Bu uygulamanın hiçbir zararı ve riski bulunmamaktadır. Hastalarımızın en çok sorduğu sorulardan biri de, benin alınmasının kanser riski oluşturup oluşturmadığıdır. Bu sorunun cevabı çok nettir : HAYIR!

Haberin Devamı

Tıbben benin alınması kanser riski oluşturmaz ve hastaya hiçbir zarar vermez. Hatta, eğer ki ben, kanserleşmiş ise benin alınması hasta açısından çok daha faydalıdır. Şüpheli durumlarda, benin alınması teşhis ve tedavinin erken başlamasında çok önemli bir rol oynamaktadır.

Lazer yöntemi mi, yoksa Radyo Frekans Teknolojisi mi ?

Hastalarımız, cerrahi yönteme alternatif olarak genellikle lazer yöntemini araştırmaktadırlar. Oysa ki, radyo frekans yöntemi lazer uygulamalarından çok daha üstündür. Lazer ile ben alımında ise, sadece ciltten kabarık olmayan ve koyu renkli benlerde uygulanmaktadır. Lazer yöntemi daha çok düz benlere uygulanabilirken ve daha kabarık benlerde olumlu sonuçlar alınamazken, Radyo Frekans yöntemi ise her ben çeşidine uygulanabilir. Lazer ile ben alımı birden fazla, ve hatta 6’dan fazla seans sürebilir. Bu yüzden, hastaların çok daha hızlı sonuç alabilmeleri için Radyo Frekans yöntemini tavsiye ediyoruz.

Benlerinizi ihmal etmeyin, ben tedavisinden korkmayın, benlerinizi ertelemeyin ve gerekirse tetkik ettirip, Radyo- Frekans ile yorulmadan, acısız ve ağrısız bir şekilde, 2 dakikada aldırın.

Hastalığınızı ertelemeyin, tedavi ettirin...

Op. Dr. Mustafa Bolat

Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı