Kültür Sanat Orphaned Land Türkiye’de!

Orphaned Land Türkiye’de!

17.01.2012 - 14:32 | Son Güncellenme:

Ortadoğu’nun barış için şarkılar söyleyen metal grubu “Orphaned Land”, TUBORG GOLD sponsorluğunda, Şubat ayında 4 konserlik bir turne için tekrar Türkiye’ye geliyor.

Orphaned Land  Türkiye’de

Dinleyicilerinden olduğu kadar dünya müzik medyasından da takdir toplayan Orphaned Land grubu, Türk müzikseverlerle tekrar buluşuyor. Ünlü müzisyenler Kirk Hammet ve Mark Levine tarafından Ortadoğu’nun en iyi rock müzik grubu olarak görülen İsrailli grup Orphaned Land”, TUBORG GOLD sponsorluğunda, Şubat ayında Türkiye’de olacak. Son olarak 2001 yılında Türkiye’ye gelen Orphaned Land, bu ay boyunca gerçekleştireceği 4 konserlik bir turneyle Türk seyircilere coşku dolu anlar yaşatacak.

Haberin Devamı


Doğu ile Batının Buluşması


İngilizcenin yanı sıra, İbranice ve Arapça dilinde şarkılar seslendiren metal grubu Orphaned Land, her milletten müzikseveri aynı sözcüklerde buluşturuyor. Metal müziği otantik enstrümanlarla zenginleştiren topluluğun Nasıra Arap Orkestrası ile kaydettikleri 600 saatlik bir çalışmanın ürünü olan son albümleri “The Never Ending Way of ORWarrior”; dünyada satış rekorları kırıyor.
Doğu ve Batı’nın, geçmiş ve geleceğin, ışık ve karanlığın buluşmasını betimleyen şarkı sözleri ve üç semavi dinin simgelerini birleştiren görselleriyle tanınan Orphaned Land, bu özellikleriyle son yılların en farklı grupları arasında nitelendiriliyor.


İstanbul Konserinin Geliri Van’a Gidecek

Haberin Devamı


İkinci evleri olarak gördükleri Türkiye’ye 2012 yılının Şubat ayında dört konserlik bir turne için tekrar gelecek olan grup bu konserlerde ilk kez kullanacakları özel video şovları ile Türk izleyicisinin karşına çıkacak. İlk yurtdışı konserini de 2001 yılında İstanbul’da vermişti. Erkin Koray’ın ünlü şarkısı “Esterabim”i sanatçıyla birlikte yorumlayan grubun Şubat ayında da Türk müzikseverlerle coşku dolu anlar yaşatması bekleniyor.


Orphaned Land müzik grubu 23 Şubat Eskişehir,24 Şubat Ankara,25 Şubat İstanbul ve 26 Şubat tarihinde İzmir konserleri ile Türk müzikseverlere buluşacak. Tuborg Gold sponsorluğunda gerçekleşecek konserlerden 25 Şubat İstanbul konserinin tüm bilet gelirleri ise Van depremzedelerine gönderilecek.