Tatil Osmantan Erkır'dan yeni oyun!

Osmantan Erkır'dan yeni oyun!

24.12.2012 - 16:09 | Son Güncellenme:

Tv programlarından tanıdığımız Osmantan Erkır, sektöre yepyeni bir tiyatro ve konser salonu kazandırıyor: Sahne Beşiktaş !

Osmantan Erkırdan yeni oyun

Osmantan'ın moderatörlüğündeki doğaçlama oyun Aspava, 10 Ocak tarihinden itibaren her perşembe Sahne Beşiktaş'ta!

Aspava hayatlarımızı "bir film şeridi gibi" izlememizi sağlayan bir doğaçlama komedi. Yazılı bir metin ya da senaryo yok. Gösteride 5 oyuncu, bir moderatör ve bir de konuk var. O gün sahnede neler olacağını hiçbiri bilmiyor. Konuk, moderatörün sorduğu sorulara verdiği cevaplarla hayatının ilginç anlarını bizlerle paylaşıyor. Oyuncular ise, hepimizin kendinden birşeyler bulduğu bu anıları sahnede canlandırıyorlar. Acı tatlı tün anlarımızı, geçmişimizi ve hayatımızı gülerek, hatta kahkahalarla izliyoruz.

OYUNCU KADROSU:

OSMANTAN ERKIR

TV prodüktörü – yönetmen ve aynı zamanda oyuncu bir babanın oğlu. 4 yaşından itibaren TV stüdyolarında büyüdü. Sahneyi sevdiğini bu yaşlarda hissetti ama utangaç olduğu için okulda tiyatro kollarında oyun müziği ve ışık gibi hep perde arkası görevler aldı. İstanbul St. Michel Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra İngiltere’de üniversite eğitiminde Sinema –Televizyon, lisans üstü olarak da oyunculuk okudu. İngiltere’de 8 yıl eğitim ve çalışma hayatından sonra Türkiye’de Gazanfer Özcan – Gönül Ülkü Tiyatrosunda ustalarla aynı sahneyi paylaşma şansını yakaladı. Aynı yıllarda Kim 500 Milyar İster? adlı formatı Türkiye’ye getirerek Türkiye televizyonunda bir çığır açan bu formatla TV dünyasına adım attı. Sonraki yıllarda En Zayıf Halka, Kazandıran Numaralar, Popstar gibi hep ses getiren projelerde yapımcılık ya da yapımcı ve sunuculuk yaptı. Anında Görüntü Show’da yine bir ilki gerçekleştirerek Doğaçlama Tiyatroyu televizyona taşıdı.

Sahnenin büyüsüne inanan Osmantan, Sahne Beşiktaş adlı yeni açtığı kültür merkezinde hem sahnede hem de perde arkasında yeni projelerle seyirciyle buluşuyor. 3 yıldır üzerinde çalıştığı Aspava son projesi.

BURCU TOKUÇ

Tiyatroyla ilgilenmeye orta okul zamanlarında başladı. Kültür A.Ş. Gösteri Sanatları Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı. Kısa filmlerde ve çeşitli tiyatro oyunlarında oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Çok sesli bir koroda yer aldı. Halen Haliç Üniversitesi’nde Tiyatro Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

İSMAIL NURI BIÇAKÇIGIL

1972 yılında Salihli’de doğdu. Tiyatroya Nazım Kültürevi Oyuncularıyla başladı. Kısa bir eğitimin ardından Yersiz Oyuncuların kuruluşunda yer aldı. Yersiz Oyuncular ile birlikte Çehov’un kısa oyunlarıyla, Neil Simon’un
Sevgili Doktor metninden yaptıkları ‘ Bir Garip Çehov ‘ oyununda Bay Smirnov ve Çehov rollerini oynadı.Tek kişilik oyunu Beyaz Karga’ yı değişik sahnelerde sergiledi. 2005 Yılında Doğaçlama Tiyatro ‘ ya başladı. 2008 yılında Kanalturk ekranlarında “DEPO” programını hazırlayıp, sundu. Yersiz Oyuncuların kuruluşundan bu yana tiyatro ve doğaçlama atölye çalışmalarını yürütüyor.

MUTLUNUR LAFÇI

1987'de İstanbul’da doğdu. Tiyatroya 1999 yılında Ekol Drama Sanat Merkezi’nde Ayla Algan, Neşe Erçetin Atakan, Erol Babaoğlu ile başladı. 2001 yılında “Dost Mızıkacılar” adlı oyunda rol aldı. 2003 yılında Yersiz Oyuncular’ın kuruluşunda yer aldı. Çeşitli kısa film ve dizilerde rol aldı. 2005 yılında doğaçlama tiyatroya başladı. 2007 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuar Tiyatro bölümünden mezun oldu. 2009 yılında Kanalturk’ te Depo adlı doğaçlama tv programında rol aldı. 2011 yılında Doğaçlama A.Ş. grubunun kuruluşunda yer aldı.


SİNAN MUTLU

1984 yılında Üsküdar’da doğdu. Tiyatroya, Tevfik Gelenbe yönetmenliğindeki Kenan Evren Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu’nda başladı. Lise yılları boyunca pek çok oyunda görev aldı. Sabahattin Kudret Aksal’ın ”Sonsuzluk Kitabevi” oyunundaki rolüyle Lions Tiyatro Ödülleri’nde ‘Selim Naşit Özcan Umut Veren Oyuncu’ ödülünü aldı. Kuruluşunda yer aldığı Yersiz Oyuncular’la Çehov’ un kısa oyunlarından hazırladıkları bir seçki olan ‘ Bir Garip Çehov ‘ oyunundayer aldı.Yersiz Oyuncular’la birlikte 2005 yılında doğaçlama tiyatroya başladı. Doğaçlama Tiyatro çalışmalarını hala devam ettiren Sinan Mutlu, 2006 yılında radyoda doğaçlama tiyatro programında ve 2009 yılında Kanaltürk’te Depo adlı doğaçlama komedi tv programında yer aldı. Doğaçlama Tiyatro alanında pek çok atölye ve workshop çalışmasını yürüttü. Pek çok kısa film ve dizide rol alan oyuncu, aynı zamanda senaryo
çalışmalarında bulunmaktadır.

YILMAZ SÜTÇÜ

1978 İzmir doğumludur. Lise ve sonrasında çeşitli müzik gruplarında, tiyatro topluluklarında, yerel radyo ve tv kanallarında “vokal, oyuncu, program yapımcısı ve sunucu” olarak çalışmıştır. Uzun zaman kurduğu müzik gruplarıyla profesyonel anlamda çalışmalar yapmıştır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvar Tiyatro Bölümü mezunudur.Çeşitli dizi, reklam filmi, televizyon show’u, tiyatro oyununda görev almış olan oyuncu, çalışmalarına Doğaçlama A.Ş. ‘de devam etmektedir. 2011 yılında Doğaçlama A.Ş. grubunun kuruluşunda yer almıştır.