Yaşam Otopark kavgası mı mahalle baskısı mı?

Otopark kavgası mı mahalle baskısı mı?

02.06.2008 - 00:57 | Son Güncellenme:

Sapanca’da saldırıya uğrayan Ankara Üniversitesi Kürek Takımı şampiyonadan çekildi. Sakarya Valisi’ne göre olayın nedeni otopark kavgası, CHP’li Erdoğan Toprak’a göre ‘mahalle baskısı’. Sporcular ise “Şort yüzünden saldırıya uğradık” diyor

Otopark kavgası mı mahalle baskısı mı

Sapanca’da yapılan Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası’na katılan Ankara Üniversitesi Kürek Takımı, sporcularının önceki akşam bir grubun saldırıya uğraması nedeniyle yarışmalardan çekildi. Kafile Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Akça, saldırganların kafileye ait minibüsün lastiklerini şişlediğini, daha sonra “Burada şortla gezemezsiniz Allahsızlar” diye bağırarak saldırdığını söyledi.
Akça daha sonra yaşanan olayı şöyle anlattı: “Saat 20.00 sıralarında minibüsü park ettik. Daha önce çocuklara laf atmışlar. Çıktığımızda, minibüsün 4 lastiğinin şişlendiğini gördük.
Polis alıp geleceğimi söyledim. O anda birkaç kişi bize ‘Burada şortla gezemezsiniz Allahsızlar’ diyerek saldırdı. Ellerinde sopa olanlar da vardı. Türkiye’de şortla gezemeyecek miyiz? Taytı kürek çekerken giyeriz. Sporcunun kıyafeti budur.
Sakarya Valisi Hüseyin Atak ile Sapanca Kaymakamı Mehmet Ceylan da, “olayların park kavgasından çıktığı”nı belirtti. Valilikten yapılan açıklamada, kafilenin yemek yemek için öğretmenevi önüne geldiği sırada “yaşları küçük şahıslar tarafından usulsüz park parası talebinde bulunulduğu” anlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

‘Karşılıklı darp olayı’

“Bu talebin yerine getirilmemesinden dolayı, olay yerinden ayrılan müştekiler araçlarının lastik havalarının şüpheliler tarafından indirildiği, tekrar olay yerine gelip durumu gören müştekiler ile şüpheliler arasında ağız münakaşası olduğu, bunun karşılıklı darp olayına dönüştüğü anlaşılmıştır.”
 Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Toprak ise “Bu gidiş iyi bir gidiş değildir ve mahalle baskısı da budur” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Tayt giyiyorsun’ deyip kafama vurdular
Saldırıya maruz kalan sporculardan Sait Alican Çiftçi başından, Ayhan Yıldırım ve Rasim Aydın  çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Başının arkasına sopayla vurulan ve 3 dikiş atılan, travma geçirebileceği düşün-cesiyle de bir süre müşahede altında tutulan milli sporcu Çiftçi “Bize önce ‘Tayt giyiyorsunuz’ diye laf attılar. Kafama sert bir cisimle vurdular. “ dedi.

‘Küçükler alındı büyükler nerede?’
“Küçük saldırganlar alındı, büyükler nerede?” diyen Prof. Dr. Yılmaz Akça şöyle konuştu: “Olayın ardından polis, saldıran 20-25 kişinin kimliğini belirlemek için çevredeki esnafa sorular yöneltti. Ama esnaftan hiçbiri saldırganların kimlikleriyle ilgili bilgi vermedi. Olayın olduğu yerdeki lisenin güvenlik kamerasının saldırıyı görüntülemiş olabileceğini düşünü-yoruz. Gözaltına alınan 5 kişi ise 18 yaşından küçük. Saldıranlar arasında 20-25 yaşında olanlar vardı. Onlar nerede?”

Yazarlar