Salon Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

24.02.2017 - 11:06 | Son Güncellenme:

Evimize bambaşka bir hava katmak istiyorsak işe oturma odalarımızdan başlamalıyız. İşte oturma odamızı canlandıracak harika fikirler...

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Eğer evlerimizin bizim kendimize ait minik ülkelerimiz olduğunu varsayacak olursak, oturma odaları da evlerimizin başkenti olacaktır değil mi? Yaşam alanlarımızın merkezinde bulunan oturma odaları bizim karakterimizden ve yaşam tarzımızdan parçalar taşıyan sosyal ve aktif yaşam alanlarıdır. Kimileri daha sakin ve minimal dekorasyonlar tercih ederken, kimileri de canlı ve neşeli oturma odası dizaynlarını tercih eder. Siz de hayat dolu ve şık oturma odaları sevenlerdenseniz, gelin hep birlikte oturma odası ve salonlarımızı daha canlı ve farklı kılan estetik dekorasyon fikirlerine göz atalım.

Haberin Devamı

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Renkli mobilyalar
(Mahir Mobilya / homify.com.tr)

Sıradan koltuklardan sıkılmadınız mı? Ya da kahverengi sehpalardan? O halde oturma odanızı capcanlı bir dekorasyonla dizayn etmenin vakti gelmiş de geçiyor demektir. Yüksek enerjili sıcak renklerin harmanlandığı sıra dışı mobilyalarla hayat dolu bir oturma odası oluştururken aynı zamanda sofistike bir atmosfer de elde etmek mümkün.

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Duvar kağıtları
(Vinyl Impression / homify.com.tr)

Her ne kadar dekorasyon denilince akla ilk gelen şeylerden biri olmasa da aslında duvarlar yaşam alanlarının ana karakterini belirleyen unsurlardan biridir. Sevimli ve modern duvar kağıtları da oturma odalarını canlandırmak için en ideal tasarım uygulamalarından biri.

Haberin Devamı

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Süs bitkileri
(Clorofilia / homify.com.tr)

Yeşil bitkilerin ve renkli çiçeklerin sihirli iyileştirici etkisini oturma odanıza taşımaktan daha iyi bir dekorasyon fikri olabilir mi? Doğal ve canlı dokularıyla bulundukları her ortama hayat katan iç mekan bitkileri yalnızca yaşam alanlarınızın estetik görünümlerine katkıda bulundukları için değil, sizin de natürel olandan kopmamanız için hem güzel hem de gerekli dekorasyon malzemeleri olma niteliği taşıyorlar.

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Aydınlatma üniteleri
(Honeybee Interiors / homify.com.tr)

Aydınlatmanın evlerimizde yarattığı etki tahmin ettiğinizden çok daha büyüktür. Hem ışıklandırma ögelerinin tarzı ve şekli açısından, hem de kullanılan ışığın modeli ve kuvveti bakımından dekorasyonunuza uygun, gözünüzü yormayacak ve alışık olduğunuz tonlarda bir ışıklandırma sistemi seçmeniz gerekiyor. Oturma odalarınızda kullandığınız avize ve abajurları renkli ve canlı modellerden tercih ederek, mekanın tüm dokusunu değiştirebilirsiniz.

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Geniş pencereler
(Cor Sitzmöbel / homify.com.tr)

Canlı ve ferah oturma odaları dizayn etmenin bir diğer yolu da pencereleri genişletmek ve hem evin iç mekanlarının dışarıyla bağını kuvvetlendirmek hem de doğal ışıktan olabildiğince fazla faydalanmaktan geçiyor. Standart pencereler yerine büyük ve farklı tasarımlı pencerelere sahip olan yaşam alanları her zaman daha geniş bir görünüme ve çok daha çarpıcı ve canlandırıcı bir etkiye sahiptirler.

Haberin Devamı

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Modern şömineler
(House Habitat / homify.com.tr)

Soğuk kış günlerinin en romantik dekoratif unsurunun şömineler olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz pek tabii ki. Zaten bu yüzden de şömineler her zaman trend; modaları hiçbir zaman geçmiyor. Gelgelelim gelişen tasarım dünyasında yenilikçi ve modern şömine modelleri de giderek daha da zenginleşiyor. Bu tip modern şömine modelleri oturma odalarınızı yalnızca canlandırmakla kalmayacak, onlara şık, seçkin, asil ve lüks bir stil ve karakter de kazandıracak.

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Eğlenceli tablolar
(5El Dekorasyon / homify.com.tr)

Sanat her zaman kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Sanatsal dokunuşlar da oturma odalarımızda neşeli, renkli ve capcanlı bir atmosfer yaratmaya tek başına yetebilir. Eğer salonunuzun duvarı boş duruyorsa ve bir değişliklik istiyorsanız hemen dekorasyonunuza uyumlu sıcak, sempatik ve iyi enerji veren bir tablo aramaya başlayın.

Haberin Devamı

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Yastık ve minderler
(Chouchette / homify.com.tr)

Salonunuzda kullandığınız kanepe ve koltukların üzerindeki yastık ve kırlentlerin etkisini hafife almayın. Renkli ve desenli kırlentler oldukça sıradan tasarımlara dahi ilgi çekici ve canlı bir karakteristik kazandırabilir.

Oturma odalarımızı canlandırıyoruz

Farklı sehpa modelleri
(Gülnar Ocaktan Architecture / homify.com.tr)

Oturma odalarının vazgeçilmez demirbaşlarından biri de elbette sehpalardır. Orta ya da zigon sehpa modellerine karar verirken sıra dışı ve alışılmışın dışında modeller tercih ettiğinizde oturma alanınızın nasıl değişeceğine siz de şaşıracaksınız!

Yazarlar