Ebeveyn Oyun ablası nedir?

Oyun ablası nedir?

04.08.2017 - 11:49 | Son Güncellenme:

Oyun ablası çocuk eğitiminin hem okul öncesi, hem okul döneminde önemli rol oynuyor. Peki oyun ablası nedir? Oyun ablası ne iş yapar? İşte oyun ablası hakkında merak ettiğiniz her şey.

Oyun ablası nedir

Oyun Ablalığı, bilindiği üzere sadece ülkemizde değil, batılı ülkeler ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere hemen hemen bütün başarılı ülkelerde son derece önemsenen ve dikkat edilen bir kavramdır. Hatta daha doğru bir ifadeyle, Oyun Ablalığı çocuk eğitiminin hem okul öncesindeki sürecinde; hem de okul dönemindeki sürecinde eğitimin tamamlayıcısı niteliğinde olan vazgeçilmez bir parçadır. Bu noktada ailelerin aklına “Üniversiteli Oyun Ablası nedir” sorusu gelmektedir. Kısaca bahsetmek gerekirse, Üniversiteli Oyun Ablası, çocuk eğitiminde uzman ve çocuk psikolojisinde pedogojik altyapı sahibi olan insanların, çocuklara günlük hayatlarında nitelikli ve kontrol edilebilir bir arkadaşlık sunmaları hizmetidir.

Haberin Devamı

Bunun ardından ailelerin zihninde, “Oyun Ablası ne işe yarar”, “Oyun Ablası faydalı mıdır”, “çocuk gelişiminde Oyun Ablası önemli midir” gibi sorular da oluşmaktadır. Bu çerçevede değerlendirdiğimizde, oyun ablalığının çeşitli yöntemlerle ve oyunlarla çocuklara tuvalet eğitiminden, gitar, nota ve piyano eğitimine; İngilizce başta olmak üzere yabancı dil eğitiminden, drama gibi tiyatro ve canlı performans eğitimlerine; sportif aktivitelerden sanatsal faaliyetlere kadar pek çok konuda ve alanda doğrudan katkı sağladığı bilinmektedir. Burada en önemli nokta ise Oyun Ablalarının bu süreçleri son derece kontrollü bir şekilde, ailelerin kendi istekleri ve hayalleri doğrultusunda gerçekleştirme olanağı sağlamalarıdır.

Haberin Devamı

Burada başarıyı etkileyen ve çocuk gelişiminde çığır açan en önemli kriter ise, “Oyun Ablası”nın niteliği, temel becerileri, donanımı ve bir de formasyonudur. Bu bakımdan üniversiteli bir oyun ablası çocuğunuzun eğitiminde, bütün hayatına ekti edecek bir katkı sağlayabilmektedir. Haliyle, yabancı dil bilgisi ileri seviyede olan, müzik bilgisi ve becerisi olan, sportif aktiviteler konusunda donanımlı ve pratik sahibi, sanat dallarına karşı ilgili ve teşvik edici üniversiteli bir oyun ablası kuşkusuz ki, vizyon sahibi olan aileler için büyük bir gereksinimdir. Çünkü günümüz ihtiyaçlarına hitap ederek çocuk gelişiminde çok daha hızlı ve tutarlı bir yol izlenmesine yardımcı olan "oyun ablalığı", çocuk gelişimine doğrudan katkı sağlarken, ailelerin işlerini de bir hayli kolaylaştırmaktadır. Diğer yandan çocuk gelişimini de izlenilebilir, denetlenebilir kılması bakımından da son derece önemlidir. Haliyle eğitimli oyun ablaları ile çalışmak verimli bir eğitim süreci yakalayabilmek adına hayatidir.

Nitelikli, üniversiteli bir oyun ablası bulmak ise zor değildir. Bunun için oyun ablası bulabileceğiniz sayfaları ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Böylece aileler, alanında uzman, pek çok konuda yeterlilik sahibi ve güvenilir üniversiteli oyun ablaları ile çalışarak sadece çocuklarının kişisel gelişimine değil, dikkat eksikliğinden disleksiye; odaklanma sorunlarından hafıza zayıflığına; tahammülsüzlükten öfkeye kadar çocuklarda baş gösteren pek çok problemin tedavisine ve atlatılmasına da büyük katkılar sağlanmış olunacaktır. Oyun Ablası fiyatları ve oyun ablası maliyetleri bu çerçevede düşünüldüğünde, çocukların gelecekte karşılaşabilecekleri pek çok sorunun vakti zamanında teşhis edilip önlem alınması bakımından son derece makul bir düzeyde kalmaktadır. Zira üniversiteli oyun ablalarının, nitelikli eğitimle çocukken verebilecekleri yabancı dil eğitimi bile, aileleri, gelecekte ödeyecekleri binlerce liralık kurs ve ders maliyetinden kurtaracaktır. Ya da alanın da uzman üniversiteli oyun ablaları tarafından erken teşhisle farkedilecek bir rahatsızlığın daha başında tedavi edilmesi, aileleri gelecekte karşılaşabilecekleri maddi manevi pek çok zorluktan kurtarmış olacaktır.

Haberin Devamı

Dolayısıyla aileler gelecekte çocukları ve aileleri zorlayacak sayısız maliyetten ve psikolojik sorundan düşük maliyetli, ucuz oyun ablası fiyatları ile korunmuş olacaklardır. Böylesine parlak bir başarı içinse, profesyonel hizmet veren üniversiteli oyun ablaları ile çalışmak ve son derece hayatidir. Bu yüzden ailelerin, oyun ablası arama, oyun ablası bulma ve oyun ablası seçme konusunda oyun ablası fiyatlarını ve niteliklerini iyice incelemeleri ve dikkatli olmaları gerekmektedir.