Yaşam Özal’ın fotoğrafını görünce pişman olduk

Özal’ın fotoğrafını görünce pişman olduk

26.10.2009 - 00:02 | Son Güncellenme:

Semra Özal’a ait villayı soyan çetenin biri kadın 11 üyesi sorgularında ilginç itiraflarda bulundular. Çete lideri Metin S., “Villaya girdiğimizde Özal’ın fotoğrafını gördük. Pişman olduk” dedi

Özal’ın fotoğrafını  görünce pişman olduk

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın Sarıyer’deki villasını soyan 1’i kadın 11 kişinin 13 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Zanlılar arasındaki tek kadının ise Semra Özal’ın bir yüzüğünü parmağına taktığı, bunu fark eden polisin yüzüğü alıp iade ettiği öğrenildi. Çete lideri Metin S., ifadesinde, evde fotoğrafları görünce Özal’ın evine girdiklerini anladığını belirterek, “Polisin peşimizi bırakmayacağını biliyorduk. Pişman olduk, ama iş işten geçmişti” dedi.

Görüntüler yakalattı
Sarıyer’de 3 Ekim 2009’de gerçekleşen hırsızlık olayının ardından harekete geçen polis, parmak izinden sonuca ulaşamayınca bölgedeki tüm güvenlik kameralarındaki görüntüleri inceledi. Görüntülerden birinde görülen 34 EU 1318 plakalı otomobil şüpheli bulunarak araştırıldı. Ardından otomobilin bulunduğu Yenibosna’daki adrese baskın yapılarak çetenin lideri olduğu ileri sürülen Metin S., iki arkadaşıyla birlikte gözaltına alındı. Ardından Bahçelievler, Küçükçekmece, Bağcılar ve Fatih’de ile Şanlıurfa, Çanakkale’de gerçekleştirilen operasyonlarda 8 kişi daha gözaltına alınarak emniyete getirildi.
Çalınan ziynet eşyalarının 257 parçası Metin S.’nin sakladığı yeri göstermesiyle Şanlıurfa Ceylanpınar’da bir evin bahçesinde kartona sarılı halde gömülü olarak bulundu. 8 parça ziynet eşyası ise Fatih’teki kuyumcudan geri alındı.
Çete lideri Metin S. ifadesinde, şöyle dedi: “Gece saat 03.00 sıralarında, villaya gittik. İyi korunduğu için zengin birine ait olabileceğini düşündük. Kudbettin K. bize gözcülük yaparken, Sercan G. ile birlikte villanın ön bahçe duvarından atladık. Sercan G.’nin omuzlarına basarak villanın duvarından tırmandım ve ikinci kattaki pencereden içeri girdim. Kapıyı açarak Sercan’ı içeri aldım. Bu sırada Özal ailesinin duvarda fotoğraflarını gördük. O anda anladık, ama boş dönmemek için işimize devam ettik. Odanın birindeki sandıkta ve büyük komidinin içerisinde bulduğumuz ziynet eşyalarını çantalara doldurarak kapıdan çıktık. Çıkarken araba anahtarı da aldık. Eşyaları diğer arkadaşlara bıraktıktan sonra o anahtarla villanın önündekilüks otomobilde arama yaptık. ”

5 yıl bu eşyaları unutun
Hırsızlığın ardından polisin bu işin peşine takılacağını anladıkları için pişmanlık duyduklarını öne süren Metin S., “Özalların evinden hırsızlık yaptığımızı anlayınca polisin peşimizi bırakmayacağını biliyorduk. Pişman olduk, ama iş işten geçmişti. Bu malzemeleri kimse satın almayacaktı. Bu yüzden arkadaşlara çaldığımız eşyaları 5 yıl unutmalarını söyledim” dedi. Zanlılardan Metin S. ve 2 zanlı tutuklandı.

Yazarlar