Yaşam Özal’ın tansiyonu çıktı

Özal’ın tansiyonu çıktı

10.03.2008 - 00:35 | Son Güncellenme:

Edirne’deki operasyonda gözaltına alınanlar 19’a yükseldi. Sorgulanan Ahmet Özal, tansiyonu yükselince iki kez kontrolden geçirildi. Özal, “Bazı şirket yöneticileri ihalelerle ilgili olarak benden yardım istedi” dedi

Özal’ın tansiyonu çıktı

Edirne’de tamamlanma aşamasındaki Belediye Sarayı’nın satışı ve içme suyu şebekesinin imtiyaz hakkının 30 yıllığına devri ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 19’a çıktı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ahmet Özal, “Bazı şirket yöneticileri bana gelip imtiyaz sözleşmelerine katılacak büyük sermaye gruplarını ikna etmem konusunda yardım istediler” dedi.
“Dede” adı verilen operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bel ağrısı şikâyetleri artınca yatması için şezlong tipi özel yatak getirtti.
İstanbul’da önceki gün gözaltına alınıp Edirne’ye getirilen eski Malatya Milletvekili Ahmet Özal da tansiyonu yükselince gece yarısı ve sabah iki kez hastanede sağlık kontrolundan geçirildi. Mide yanması şikâyeti bulunan Özal’a ayrıca avukatı tarafından ilaç getirildi.
Özal, hastaneden çıkarılıp yeniden emniyete götürülürken, gazetecilere gözaltına alınmasını “Sadece bazı bilgilere ihtiyaçları vardı. Ondan dolayı” diyerek açıkladı. Hakkındaki suçlamalar için “Hepsi boş” diyen Ahmet Özal, “Bunlar siyasetin zorlukları, unutmayın bunu. Bir iki gün sonra görürsünüz bir şey olmadığını” diye konuştu.
Sedefçi ve Özal da dün diğer zanlılar gibi Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesindeki Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü’ne götürülerek parmak izleri alındı.
Edirne’de ortaya çıkarılan şebekenin, sadece bu kentin değil, Aydın olmak üzere birçok kentin içme suyu kaynakları ve dağıtımını ele geçirmeyi hedeflediği ileri sürüldü.  Edirne Belediyesi’nde işe alınan Veli Aksaz’ın kilit isim olduğu ve sözleşmeyi hazırlayan kişi olduğu öne sürüldü.
Neden ‘Dede’ Operasyonu?
Öte yandan, Edirne’deki operasyona ‘Dede operasyonu’ adının neden verildiği de ortaya çıktı.
Bir polis yetkilisi, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin saçlarının beyaz ve bir süre önce de torun sahibi olması nedeniyle operasyon hazırlığında ‘Dede’ şifresini kullanmaları nedeniyle operasyona bu adın verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

90 milyar dolarlık pasta

Ahmet Özal’ın, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki ifadesinde önemli bilgiler verdiği belirtildi.
Ahmet Özal ifadesinde Türkiye’de 3 bin belediyenin su şebekelerinin imtiyaz hakkını satacağını ve bununla birlikte ön ödemeli sayaç satışının da olacağını söyleyerek, bunun piyasada 90 milyar dolarlık bir pasta yarattığını anlattı. Hükümetin Su Bakanlığı kurma hazırlığı içinde olduğunu ve bakanlığın kurulmasından sonra Türkiye’deki su konusunda tek yetkinin buraya devredilecek olacağına dikkat çeken Ahmet Özal, bu nedenle küresel sermayenin ve büyük şirketlerin bir an önce yerel yönetimlerin elinde bulunan suyun imtiyaz haklarını almak için harekete geçtiğini söyledi. Ahmet Özal, “Söz konusu şirket yöneticileri de bana gelip imtiyaz sözleşmelerine katılacak büyük sermaye gruplarını ikna etmem konusunda yardım istediler” dedi.
Ahmet Özal, Edirne Belediyesi’nin su imtiyaz sözleşmesini kazanan şirketlerden Yerel Yönetim Altyapı ve Arıtma Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortakları Mehmet Altunhan ve Mustafa Selçuk’un kendisine geldiğini de sözlerine ekledi.

Yazarlar