Beyaz Saray'ı işgal eden 'Yeni Dünya Düzeni'nin savunucuları arasında Çarşı grubunun da yer almasıyla "Çarşı'nın Obamaya da karşı" olduğunu anlıyoruz...

Beyaz Saray'ı işgal eden 'Yeni Dünya Düzeni'nin savunucuları arasında Çarşı grubunun da yer almasıyla "Çarşı'nın Obamaya da karşı" olduğunu anlıyoruz...

White House Down- Beyaz Saray Düştü

Polis kuvvetlerinde görevli John Cale(Channing Tatum) Başkan James Sawyer'ı(Jamie Foxx) korumak için Gizli Servis bölümüne başvurur ancak kabul edilmez. Küçük kızını bu haberle hayal kırıklığına uğratmak istemeyen Cole, onu Beyaz Saray turuna götürür. Baba-kız turda gezerken silahlı teröristler Beyaz Saray'ı kuşatır. Cale, Beyaz Saray'da kaybettiği kızını bulmak ve Başkan Sawyer'ı teröristlerden korumak için büyük bir savaşın içine girer.

Haberin Devamı

Sınırsız bir hayal gücü

'Bağımsızlık Günü', 'Yarından Sonra' ve '2012' gibi gişe canavarı yapımların ünlü yönetmeni Roland Emmerich, 'Beyaz Saray Düştü' filmiyle yine büyük bir başarıya imza atıyor. Bu sefer ne uzaylılar ne de değişen iklim şartlarıyla uğraşan Emmerich'in tek düşmanı Amerikan hükümetinin içine kadar sızmış olan teröristler(genel adıyla). Özel adıyla 'Yeni Dünya Düzeni'nin savunucuları ve destekçileri. Gerçekçi bir senaryo ve sınırsız bir hayal gücüyle çekilen filmde, aksiyon ve macera hiç bitmiyor. Beyaz Saray'ın neredeyse ayak basıkmadık yerinin kalmadığı yapımda, bazı sahneler izleyenleri derinden etkiliyor. (Filmin açılışında başkanın helikopterle geldiği anlar ve Beyaz Saray'ı yerle bir edecek jetleri elindeki bayrakla durduran küçük kızın görüntüleri müthiş.)

Emmerich, yine yapıyor yapacağını ve yıllarca izlenebilecek görsel bir şölen sunuyor sinemaseverlere.

Çarşı Hollywood'da

Filmde Beyaz Saray'ı ele geçirmek isteyen 'Yeni Dünya Düzeni' savunucularından birindeki 'anarşi' dövmesi bana, Beşiktaş kulübünün taraftar grubu Çarşı'yı anımsattı. (Bir daire içindeki a harfi ve iki şekli kesen yatay bir çizgi) Bu logoyla son aylarda çok karşılaştığımız için(Gezi Parkı eylemleri) aklıma 'Çarşı Amerika'ya da karşı', 'Çarşı Obama'ya karşı' gibi laflar geldi. Demek ki artık Beşiktaş'la özdeşleşmeye başlıyor ve onun bir parçası haline geliyor. (Tabii ki bu yakıp, yıkma değil, tepkisiz kalmayarak haklarını savunma anlamında...)

Haberin Devamı

Büyük liderleri Allah korur

Anafartalar Grup Komutanı Albay Mustafa Kemal 10 Ağustos 1915 günü Saat 04.30'da Conkbayırı'nda taarruz emri verdikten kısa bir süre sonra bir şarapnel parçası göğsünün sağ tarafına isabet eder. Şans eseri parçalanan cep saati sayesinde mutlak bir ölümden kurtulur. İşte bu hikâyede olduğu gibi 'Beyaz Saray Düştü' filminde de Başkan Sawyer silahla vurulur ancak hayatını cep saati kurtarır. Demek ki ya tarih tekerrürden ibarettir ya da büyük liderleri Allah korumaktadır!