Ezilen ve hor görülen insanların sesi haline Katniss, sırtında taşıdığı oklarla hem adalet dağıtıyor hem de kendi hayatını kurtarmaya çalışıyor

Ezilen ve hor görülen insanların sesi haline Katniss, sırtında taşıdığı

oklarla hem adalet dağıtıyor hem de kendi hayatını kurtarmaya çalışıyor

The Hunger Games- Ateşi Yakalamak

74'üncü Açlık Oyunları'nı kazanan Katniss Everdeen(Jennifer Lawrence) ve Peeta Mellark(Josh Hutcherson) zafer turu yapmak için 12 bölgeyi tek tek gezmeye başlar. Ancak Katniss yol boyunca kendisinin neden olduğu bir ayaklanmanın başladığını fark eder. Bunun adı 'umut'tur. Ezilen insanlar örnek aldıkları Katniss'le var olan sisteme karşı çıkmaktadır. Her şeyin farkında olan Başkan Snow ise(Donald Sutherland) 75'inci Açlık Oyunları'nı hazırlayarak Katniss'i yok etmeyi planlar. Hepsi birbirinden yetenekli yarışmacılarla katniss'in hayata kalma şansı çok ama çok azdır.

Haberin Devamı

Yürekleri hoplatan Jennifer

Amerikalı yazar Suzanne Collins'in üç kitaplık romanından uyarlanan 'Açlık Oyunları'nın ikinci bölümünde başkalarının hayatı için de savaşmaya başlayan Katniss'ın üstüne yüklenen misyonla kaderine boyun eğdiğini fark ediyoruz. Esasında sisteme karşı filizlenen bir düşüncenin zaman içindeki gelişiminin anlatıldığı filmde tüm değişim ya da devrimlerin oluşmasının doğru kişiyle doğru zamanda yapıldığının altı çiziliyor.

İlk bölüme göre daha heyecanlı olan filmde digital efekt kullanımı tavan yapıyor. Hal böyle olunca ortaya görseli yüksek bir yapım çıkıyor. Ancak bu görsellik hiçbir zaman filmin önüne geçmiyor. Hikâye sinemaseverleri adeta sarıp sarmalıyor. (Filmde Katniss'ın oyunlar başlamadan önce var olmayan düşmanlarla yaptığı hazırlık karşılaşmalarını önümüzde 10 yıl içinde bizlerin de yapacağımdan adım kadar eminim.)

Jennifer Lawrence yine her zamanki gibi çok seksi ve çekici. En iyi oyuncu Oscar'ını aldığı gibi bir performans sergilemiyor ancak yürekleri hoplatmayı başarıyor. İlk bölümü 78 milyon dolara mal olan film dünya çapında 691 milyon dolar hasılat elde etmişti. Bakalım serinin ikincisi neler yapacak.