Öldükten sonra dünyadan ayrılmayan ruhların peşine düşen 'Ölümsüz Polisler', onları bir sinek gibi avlayıp, imana gelenlerle de sonsuzluk için savaşıyor

Öldükten sonra dünyadan ayrılmayan ruhların peşine düşen 'Ölümsüz Polisler', onları bir sinek gibi avlayıp, imana gelenlerle de sonsuzluk için savaşıyor

R.I.P.D- Ölümsüz Polisler

Boston polis departmanında görevli dedektifler Nick(Ryan Reynolds) ve ortağı Hayes(Kevin Bacon) tehlikeli bir uyuşturucu baronunun peşine düşer. Onu hiç beklemediği bir anda köşeye sıkıştırdıklarında ise büyük bir çatışmanın ortasında kalırlar. Bu sırada Nick, Hayes tarafından vurularak öldürülür. Öldükten sonra Nick'in ruhu öbür dünyaya giderken, 'Rest In Peace Department-R.I.P.D' tarafından durdurulur. R.I.P.D'nin görevi ise hayatlarını kaybettikten sonra hâlâ dünyada kalan ruhları toplamaktır. R.I.P.D'de dedektif olarak görevlendirilen Nick'e yeni ortağı Roy(Jeff Bridges) eşlik eder. İkisi beraber hem kayıp ruhların hem de Nick'i öldüren Hayes'in peşine düşer.

Haberin Devamı

Kaçak ruhların peşinde

Film şirketi tarafından geçtiğimiz yaza damgasını vurması beklenen ancak büyük bir hayal kırıklığı yaratan 'R.I.P.D', tam bir fiyasko. Anlatmak istediğini anlatamayan, 100'lerce kez filme çekilen konuları tırtıklayarak oluşturulan hikâyesiyle harikalar yarattığını sanan ve buna da sadece kendisi inanan bir yapım. Hey....... Siz 'Ölümsüz Polisler'! Sinemaseverleri kandıramazsınız çünkü:

- Ölümden sonraki yaşamı ve dünyada kalan ruhları, görseli çok yüksek sahnelerle anlatabilirsin. Ancak, sen çok belli olan efektlerle hiç kimseyi inandırmazsın. Tek kelimeyle sınıfta kaldın. Efektlerin kabak gibi ortada...(Gerçekçilik sıfır)

- Filmde ölüp de dünyada kalan kaçak ruhlar, 5000 bin yıllık bir altın kapının parçalarını toplamaya çalışıyor. Amaçları da yaşamlarını yitiren insanların öbür dünyaya gitmelerini engelleyip, bu dünyada kalmalarını sağlamak. Benim anlamadığım insanlar yaşarken bile birbirlerine yardım etmezken öldükten sonra hepsi imana gelip, herkese yardım eli mi uzatıyor! (Bir de bu kaçak ruhların peşinde R.I.P.D polisleri varken neden göz önüne çıkıp, kendilerini ifşa ediyorlar.)

- Diğer bir mantıksızlık ise R.I.P.D polislerinin dünyada farklı görünmeleri. Yani Nick(Ryan Reynolds) bir Çinli, Roy(Jeff Bridges) ise sarışın bir bomba! Ve üzerlerinde taşıdıkları silahlar da bildiğiniz çikita muz. (Yani biz gerçekte ellerinden silah görüyoruz, ama aslında 'muz'la ateş ediyorlar. Neden? Kimse fark etmesin olanı biteni diye... Cennetle cehennemin olup, olmadığını ölmeden önce anlarsanız oyun bozulur!)

Haberin Devamı

- Final ise Ghost(Hayalet) filminin sonundan araklanmış pardon esinlenilmiş.

130 milyon dolara mal olan 'Ölümsüz Polisler' dünya çapında 64 milyon dolar hasılar elde ederek zaten ne kadar iyi olmadığı kendi kendine ispat etmiş oldu.