Doğru makyaj nasıl yapılır?

7 Adımda Doğru Makyaj

Öncelikle makyajda doğru teknik kullanılmazsa, güzel olmak bir yana güzelliğinizi bile gölgeleyebilirsiniz. Bu sebepten dolayı önce kendinize neyin yakışıp neyin yakışmayacağını bilmeniz gerekiyor, tıpkı kıyafet seçiminiz gibi.

-Doğru makyaj için öncelikle cildinizin zeminini hazır hale getirmeniz gerekir. Bunun için cildinizi temizleyip ölü derilerden arındırmalısınız.

-Cildinizi arındırdıktan sonra cilt tipinize uygun nemlendirici kullanarak cildinizin makyaj altında sağlıklı görünmesini sağlamalısınız.

Haberin Devamı

-Artık fondöten kullanımına geçebilirsiniz. Fondöteni nemli bir sünger yardımı ya da sık kılları olan fırça yardımı ile yüzünüzün tamamına boyun altıda olmak üzere iyice yedirmeniz gerekir. Eğer bu uygulamayı aydınlık bir alanda yaparsanız dışarı çıktığınızda ya da ışıklı ortamlarda çene altı ve yüz arasındaki eşitliğide görmüş olacaksınız.

-Eğer cildiniz yağlı veya karma ise fondötenden sonra transparan yada çok ince yapılı bir pudra kullanarak yüzünüzdeki işlemleri sabitleyebilirsiniz. Fakat kuru bir cilt yapısına sahipseniz kesinlikle pudradan uzak durmalısınız, aksine daha çok su bazlı cildinizi sağlıklı ve canlı gösterecek ürünler kullanmalısınız. Örn; krem allık, krem aydınlatıcı, krem ya da sıvı highlighter gibi.

-Makyajınızın temelini oluşturduktan sonra sıra gözlerde. Bu adım için yapacağınız tek şey göz şeklinize göre doğru ürünleri kullanmak olacaktır. Eğer göz kapaklarınız düşük ise eyelinerdan uzak durmalısınız ya da göz kapaklarınız sarkık ise sedefli, parlak, simli farlardan uzak durmalısınız. Çünkü bu adım göz kapaklarınızı hem kırışık hemde yaşlı gösterecektir. Daha çok nude renkler ve mat farlardan yana kullanmalısınız tercihinizi.

-Allık sürerken fırça seçiminize çok dikkat etmeliniz. Genellikle yumuşak tüylü ve kıl yapıda olan fırçaları tercih etmelisiniz. Allığınızı gündüz açık tonlarda gece ise daha koyu tonlarda kullanmalısınız. Hafif tebessüm ederek sadece yanak bölgenizi renklendirin elmacık kemiklerinizi doğal bırakmaya çalışın.

Haberin Devamı

-Dudaklarınıza ürün uygulamadan önce lipbalm kullanarak güzelce nemlendirilmesi sağlanmalı. Renk tercihinize göre dudak kalemi kullanarak dudak çizginizi çerçeveleyip daha sonra ruj veya gloss uygulamasına geçebilirsiniz, böylelikle hata yapma şansınız çok daha az olacaktır.

Özge Özbey

Umarım yazım faydalı olmuştur, güzelleşmek dileğiyle.

Bana ulaşabileceğiniz sosyal medya hesaplarım;

Snapchat: ozgemir90

İnstagram: https://www.instagram.com/osqemir/

Facebook: https://www.facebook.com/osqemir.atayurt